Neja Markicevic / CROPIX
KORUPCIJA U NOGOMETU

Dva tjedna nakon presude za 'pošteno suđenje' ponovno uhićen Neven Šprajcer

Piše: Mario PušićObjavljeno: 08. travanj 2014. 22:09

KARLOVAC - Neven Šprajcer, koji je prije desetak dana na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno uvjetno osuđen zbog afere kupovanja sudaca "pošteno suđenje", a prošlog petka ponovno izabran za predsjednika Nogometnog saveza Karlovačke županije na čemu mu je zapljeskao i sam predsjednik HNS-a Davor Šuker, danas je opet uhićen za novu aferu vezanu za NK Karlovac, ovaj puta radi se o sumnjivom poslovanju posrnulog prvoligaša s Korane. Neslužbeno doznajemo da je uhićen u Puli, i to u prostorijama NK Istra 1961, gdje ga je povukao trener Igor Pamić s kojim je surađivao dok je Pamić bio trener u NK Karlovcu. U Karlovcu je uhićen Boris Kozjan, predsjednik kluba iz toga perioda, aktualni je ravnatelj Županijske uprave za ceste, do prije nekoliko godina bio je zamjenik načelnika Policijske uprave karlovačke. Također, privedena je jedna karlovačka knjigovotkinja.

Službenih potvrda ovim uhićenjima nema, iz PU karlovačke samo kažu da su u tijeku određeni izvidi.

Još prije dvije godine u ekskluzivnom razgovoru za Nedjeljni Jutarnji jedan bivši visokopozicionirani djelatnik kluba, a kasnije USKOK-ov pouzdanik, rekao nam je da je Šprajcer u to vrijeme, u sezoni 2009./2010. bio alfa i omega kluba, ali da nije bio sam, te da bi se pod lupom istražitelja mogao naći i Kozjan.

Zbog blokiranog računa kluba poslovali su u to vrijeme preko računa udruge "Nogometna škola Karlovac". Kako se tada poslovalo svjedoče knjigovodstveni podaci: 17. rujna 2010. knjigovotkinja NK Karlovca podiže 95 tisuća kuna s računa Nogometne škole Karlovac u Hypo banci. Isti dan Neven Šprajcer s istog računa u dva navrata podiže još 105 tisuća kuna u kešu. Svrha plaćanja: naknade, stipendija i materijalni troškovi. Dan kasnije Šprajcer na ime “organizacije utakmica“ podiže još 30 tisuća kuna, za "isplatu pozajmica" 20. rujna podiže 40 tisuća. Dan kasnije, knjigovodstvo podiže još 97 tisuća kuna na ime "stipendije". U roku pod nekoliko dana nestalo je s računa skoro 400 tisuća kuna gotovine.

Linker
06. svibanj 2024 15:52