Srdjan Vrancic / Hanza Media / Hanza Media
TAJNO ORUŽJE

DVOJICA NAJJAČIH ADUTA JOŠ SPAVAJU Cvitanović i Carrillo imaju metaka koje nisu ispucali - čeka se buđenje najboljeg strijelca lige i onog 'do'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. kolovoz 2017. 12:45

Dvojica najjačih aduta još spavaju. Joan Carrillo i Mario Cvitanović imaju još metaka koje nisu ispucali, a oni se zovu Soudani i Futacs. Dinamov Mr. Derbi i Hajdukov Mr. HNL. Najbolji strijelac lige i onaj koji je bio odmah “do”. Oni od kojih se očekuje odluka ovakvih velikih utakmica.

Nadimak sve kaže

Prošle je sezone Alžirac bio u glavnoj ulozi na Poljudu. Zabio je onaj gol u sudačkoj nadoknadi, sjajno primio loptu i pogodio pod gredu, zaledio Hajdukove ambicije. I produljio Dinamov san o naslovu prvaka, koji ipak nije bio beskonačan. Teško je više i izbrojati koji mu je to derbi bio koji je odlučio, nije uzalud dobio taj nadimak. A onda je na proljeće, na Maksimiru, baš Soudani bio glavni negativac. Sjećate se one uvertire, naknadne kazne disciplinskog suca pa žalbe koja je usvojena.

Soudani je na kraju igrao derbi, ali nije bio od pomoći. Svojski se trudio, možda i bio najbolji Dinamov igrač, ali umjesto mreže gađao je okolo, pogodio i gredu, milimetri su odlučivali o sudbini Dinama u toj akciji. Nije ga htio gol, neki su rekli da je to upravo zbog toga što je u zadnji tren izbjegao (zasluženu) kaznu. Za to je vrijeme Futacs bio glavni kreator Hajdukove senzacije. Prvo je sjajno primio loptu prsima i dodao Ercegu, koji je bio strijelac, a onda je na samom kraju i on zabio za veliku Hajdukovu pobjedu.

U Maksimiru Futacsa ističu kao glavnu Hajdukovu opasnost, gledaju kako ga zaustaviti, a znamo pouzdano da na Poljudu dobiju glavobolju kad vide Soudanija na drugoj strani. Ali činjenica je i da nisu ušli baš najbolje u sezonu.

Soudani je dosad baš u ljetnim mjesecima bio najveći adut svoje momčadi, zabijao kao na traci, a ove je sezone krenuo u “leru”. Još nijedan pogodak. Vidjelo se i u Norveškoj da nije pravi, trudio se, htio, bio očajan što mu ne ide, ali dosad je nedvojbeno u sjeni Fernandesa. Kao što je i Futacs u sjeni Ercega i Vlašića, koji su prve violine Hajduka ove sezone. Istina, Futacs je zabio jedan ali vrijedan, onaj penal Levskom u Dugopolju, za pobjedu koja je na kraju bila krucijalna za prolaz u iduće pretkolo.

Gladni golova

Oči Maksimira iščekivat će njih. Soudani i Futacs, napadači bez kojih ni Cvitanović ni Carrillo ne mogu gajiti ozbiljne ambicije. Hoće li baš večeras proigrati i zabiti neki važan gol? Alžirac po krilu, Futacs u samom šesnaestercu, kraljevi svojih pozicija.

Mađara će ovog puta paziti Benković, koji u zadnjem derbiju nije bio dostupan, Hajdukova obrana također je bolja nego prošle sezone, izazovi su im obojici sve veći i veći. Ali i obranama, jer oni su gladni, željni novih golova i skalpova. Futacs je riješio zadnji derbi, čeka se Soudanijev odgovor!

Linker
14. svibanj 2024 13:57