http://www.fcdynamo.kiev.ua/
ODUŠEVLJEN UKRAJINOM

Dynamo K. predstavio Niku Kranjčara: 'Želimo u Ligu prvaka i naslov u Ukrajini!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. srpanj 2012. 18:45

U petak su u prostorijama kijevskoga nogometnog kluba Dinama predstavljena četiri ovoljetna pojačanja: Andrej Bogdanov, Miguel Veloso, Marco Ruben i - Niko Kranjčar.

Nakon predstavljanja svoga novog dresa, s brojem 21, Niko Kranjčar odgovarao je na mnogobrojna novinarska pitanja.

- Želimo se probiti u skupinu Lige prvaka. Da bismo u tome uspjeli, moramo proći obadvije prepreke koje su nam na putu. Prva je Feyenoord. Zasigurno Nizozemci nisu lagan protivnik. No uvjeren sam da ćemo nakon žestoke borbe pobjednici biti mi - rekao je Niko pojasnivši koji su ciljevi postavljeni pred momčad Jurija Sjomina:

- Ovaj klub uvijek ima najviše moguće ciljeve. Ukratko, namjera nam je osvojiti naslov prvaka i što bolje odigrati Ligu prvaka.

Tko vam je od vaših prijatelja sugerirao transfer u Ukrajinu?

- Darijo Srna i Ognjen Vukojević puno su mi govorili o Ukrajini. No, najvažniju je ulogu odigrao Berislav Stanojević, koji mi i dalje puno pomaže.

Što su vam rekli o Kijevu i Ukrajini?

- Da je ovdje dobar standard života i da se razina nogometne lige svake godine diže. Također sam saznao da je Ukrajinska premierliga vrlo izazovno i zanimljivo natjecanje.

Uoči Europskog prvenstva engleski je BBC zlonamjerno predstavio Ukrajinu. Kako ste nas vi dosad doživjeli?

- Engleski su novinari pogriješili. Dosad sam mogao primijetiti da je Ukrajina prekrasna zemlja i da su ljudi vrlo ljubazni, tako da sam sretan što sam stigao ovamo.

Što je na vaš transfer u Dinamo kazao vaš otac, inače poznati trener?

- Bio je sretan zbog mene.

Jeste li već zavoljeli neka mjesta u Kijevu?

- Jesam. Ponajprije stadion. (Smijeh.) Kamo sam sve dosad išao? S Ognjenom Vukojevićem sam posjetio nekoliko lijepih restorana.

Je li se s vama u Kijev preselio itko iz obitelji?

- Sa mnom je najprije stigla majka, koja mi je puno pomogla. Sada se vratila u Hrvatsku. Uskoro, kroz otprilike tri dana, očekujem posjet oca, koji jedva čeka da vidi kako igra Dinamo.

Linker
20. svibanj 2024 15:39