Getty
TRPA BEZ MILOSTI

Eduardo da Silva zabio pogodak u čudesnom preokretu Flamenga u Kupu!

Piše: ArhivaObjavljeno: 04. rujan 2014. 12:27

Nastavlja se rapsodija Eduarda da Silva na brazilskim travnjacima. Bivši hrvatski reprezentativac svojim je pogocima digao Flamengo s dna ljestvice, a sada se pobrinuo i da se plasira u četvrtfinale Kupa. I to na kakav način! Coritiba je iz prve utakmice nosila ogromnu prednost od 3-0, ali na kraju ni to nije bilo dovoljno. Eduardo je ušao u drugom poluvremenu u zabio treći pogodak koji je Flamengu osigurao produžetke, a poslije i penale. Dudu je poslije bio precizan i s bijele točke i izazvao ludnicu na Maracani.

Gremio izbačen iz kupa zbog rasizma

Jedan od najpoznatijih brazilskih nogometnih klubova, Gremio iz Porto Alegrea, izbačen je administrativnom odlukom iz Brazilskoga kupa zbog rasističkog ispada navijača na utakmici sa Santosom.

Gremio je u prvoj utakmici šesnaestine finala izgubio kod kuće od Santosa (0-2), a domaći navijači su rasistički vrijeđali crnoputog gostujućeg vratara Aranhu. Svaki puta kada bi vratara Santosa bio u posjedu lopte navijači Gremia bi mu skandirali "Crni majmune", a zanimljivo je da je Brazilski nogometni savez kaznio i suca utakmice tromjesečnom suspenzijom jer nije prekinuo dvoboj. Uz izbacivanje iz Kupa, Gremio je dobio i novčanu kaznu, a policija je identificirala vinovnike ovog izgreda kojima će biti zabranjen ulaz na stadion na duže vrijeme.

Gremio, klub u kojem je karijeru započeo slavni Ronaldinho, a u povijesti je bio i interkontinentalni i južnoamerički prvak, prvi je brazilski klub koji je dobio tako tešku kaznu zbog rasističkih ispada.

Linker
27. travanj 2024 22:57