AP
OPTIMIZAM U NAPADAČA

Eduardo uoči Srbije: 'Na Marakani nam je najvažnije vratiti povjerenje navijača!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. rujan 2013. 09:32

Nije novost, ali zgodno je ponoviti - Eduardo da Silva četiri je puta igrao protiv Srba u službenim utakmicama za reprezentaciju ili klub i svaki im put zabio. U tri slučaja za mladu hrvatsku nacionalnu vrstu, jednom za Šahtar, ovog ožujka u Maksimiru nije dobio šansu. Sve su riješili Ivica Olić i Mario Mandžukić već u prvom poluvremenu. Štimac će reći hoće li po peti krenuti na Marakani; dva gola u Lihtenštajnu i kvalitetna izvedba gurnuli su ga u najuži izbor. U subotu je u ukrajinskom derbiju dobio simboličnu minutažu.

- Nakon što smo primili gol, a dogodilo se to u završnoj fazi dvoboja, glavno je bilo zadržati remi, da se utakmica ne bi potpuno okrenula na njihovu stranu. Ušao sam nakratko, najvažnije je za sve nas koji smo igrali ovaj vikend da se sačuvamo od ozljeda prije Srbije.

Petak će ekspresno doći, s kakvom ćete idejom put Beograda?

- Ta utakmica neće ništa odlučivati kad je u pitanju plasman na Svjetsko prvenstvo. Ne kažem da ćemo u Srbiji pobijediti, čak neću izjaviti ni da idemo po trijumf pod svaku cijenu. Ne, ključna stvar koju ćemo pokušati učiniti na stadionu Crvene zvezde jest zadovoljiti navijače igrom. Nakon Škotske te kasnijih prijateljskih dvoboja s Portugalom i Lihtenštajnom stvoren je negativan dojam. Zadatak nam je odbaciti te kritike da Hrvatska više ne igra kao prije, da to što pružamo ne valja. Idealna je prilika upravo protiv Srbije. Želimo dokazati da ova reprezentacija itekako može pružati vrhunske partije, a u najboljoj smo formi tradicionalno u rujnu i listopadu.

Dakle ne trebamo strahovati da ćete podleći pritisku?

- Kakav strah? Pa što ćemo raditi u Beogradu, igrati nogomet ili nešto drugo? Imamo mogućnost pobijediti i idemo to učiniti, a poslije ćemo razgovarati kako je bilo. Naravno, što će se događati tijekom utakmice, ne znam, i to ne zato što igraju Hrvatska i Srbija nego teško je predvidjeti što će donijeti bilo koji meč. Čitam da se spominje po medijima da će biti ovako ili onako, ali ponavljam, gostovanje u Beogradu vidim kao normalnu utakmicu koja vrijedi tri boda. Kao i Škotska, primjerice.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
29. rujan 2024 10:21