Arjen Robben slavi trofej s Bayernom
 JOHN MACDOUGALL/AFP
Službeno potvrđeno

Ekspresni povratak Arjena Robbena iz mirovine! Legenda nizozemskog nogometa ima novi klub

‘Klubu treba pomoć u periodu da prebrodi ovu korona krizu, a slušao sam poruku navijača...‘
Piše: SNObjavljeno: 27. lipanj 2020. 19:23

Arjen Robben se vratio profesionalnom nogometu i ima novi klub. Legenda minhenskog Bayerna objavila je kako će karijeru nastaviti u redovima nizozemskog prvoligaša Groningena.

Ovaj 36-godišnji veteran profesionalnu je karijeru započeo u redovima Groningena čije je boje branio između 2000. i 2002. godine.

Robben je kraj karijere objavio u srpnju 2019. godine nakon sjajne karijere u kojoj je osvojio više od 30 klupskih trofeje. Ali nije dugo izdržao bez nogometa.

"Moj je san nositi opet Groningenov dres. Klubu treba pomoć u periodu da prebrodi ovu korona krizu. Proteklih sam tjedana imao puno razgovora s klupskim osobljem i možda sam više nego išta slušao poruku naših navijača: Arjene slijedi svoje srce", rekao je Robben.

Nizozemski veteran koji je skupio 96 nastupa u dresu 'Oranja' debitirao je u dresu Groningena kao 16-godišnjak, a priznao je da će povratak za njega biti težak 'fizički izazov'.

Groningen je zauzimao deveto mjesto na ljestvici Eredivise kada je sezona 2019/20 poništena u travnju zbog pandemije koronavirusa.

Robben je inače tijekom karijere branio boje pet različitih klubova, a osim Groningena igrao je za PSV, Chelsea, Real Madrid i Bayern.

Linker
26. travanj 2024 22:20