Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
SLIJEDI POVRATAK U HNL?

EKSPRESNI RASKID BIVŠEG KAPETANA RIJEKE Išao sreću potražiti na drugi kraj svijeta, pa raskinuo ugovor bez odigrane utakmice za klub

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 11. svibanj 2018. 23:40

Mate Maleš raskinuo je ugovor s kineskim prvoligašem Dalian Yifangom nepuna tri mjeseca po dolasku u klub! Priča je to koja se naslućivala već neko vrijeme, zapravo od trenutka kada je nekoliko dana prije kraja prijelaznog roka u Kini klub bivšeg kapetana Rijeke praktički preko noći postao najbogatiji u državi.

Dovedeni su Carrasco i Gaitan iz Atletico Madrida, Fonte iz West Hama, čelnici kluba za ljeto planiraju još neki jaki dodatak svojoj momčadi i Maleš je u toj priči postao suvišan a da nije odigrao niti jednu utakmicu za svoj novi klub.

Matija Djanjesic / CROPIX
CROPIX

Sada se napokon uspio osloboditi kineskih okova, dobio je raskid ugovora na štetu Daliana i kao slobodan igrač krenuo u potragu za novom sredinom. Doduše, s kineskim prvoligašem će ga još vezati FIFA-ina arbitraža putem koje će naplatiti potraživanja (isto vrijedi i za Rijeku koja putem FIFA-e mora naplatiti odštetu), ali to ga ne priječi da u novu sezonu uđe s novim klubom.

Naravno, preuranjeno je prejudicirati gdje bi mogao nastaviti karijeru, ali kao igrač za kojeg ne treba platiti odštetu sigurno će pronaći interesente za svojim uslugama. Uostalom, prije nego je otišao u Kinu tražili su ga neki prvoligaši iz Belgije i Rusije, no problem je bila odšteta Rijeci. Sada kad je slobodan igrač sigurno će ponovo biti zanimljiv, tko zna možda i nekome iz HNL-a…

Linker
26. travanj 2024 21:05