Sane
 Clive Mason/Getty Images / Getty Images
OBRNUTA EKONOMIJA

ENGLESKI PRVAK ODBIJA ZARADITI 40 MILIJUNA EURA ODMAH, ZVIJEZDU PUŠTA BEZ ODŠTETE! Gubitak je siguran, zašto su se odlučili na skupocjeniju varijantu?

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 10. svibanj 2020. 12:07

Svašta će najjači europski nogometni klubovi izmisliti, ali će ipak nešto manje od toga napraviti ne bi li zadržali svoje glavne igrače barem još jednu sezonu u njihovim redovima. Kad dođe "stani-pani", a obično se radi o ljetnom ili zimskom prijelaznom roku u takvim slučajevima, tada se kreće u jedan oblik gerilskog ratovanja u kojem se samo čeka tko će prvi položiti oružje.

Možda smo malo zašli u krajnost, ali kako drugačije opisati sljedeću situaciju: Manchester City ne želi ovoga ljeta zaraditi 40 milijuna eura na Leroyju Saneu, već ga planira u Bayern pustiti sljedećeg ljeta bez odštete?

Čini se kao obrnuta ekonomija. Jer, podsjetit ćemo, njemačkom reprezentativcu sljedećeg ljeta ističe ugovor na Etihadu, a već je jasno dao do znanja da novog ne želi potpisati i da želi samo u Bayern. Pošto ga iz Cityja ne puštaju, prilično je jasno da će se dogoditi upravo ta varijanta po kojoj će ga minhenski klub u ljeto 2021. godine dobiti besplatno.

Sane se već povezivao s Bayernom u kojem bi u budućnosti trebao činiti okosnicu ofanzivne igre. Međutim, navijači će, barem se tako čini, još neko vrijeme morati pričekati na to da ga vide u crvenom dresu.

City je 2016. godine Sanea platio 50 milijuna funti od Schalkea pa bi i da ga ovog ljeta uspiju ili požele prodati Bayernu za navedenih 40 milijuna eura, opet bili na gubitku. Takvi klubovi si ga mogu priuštiti...

Linker
11. svibanj 2024 12:14