Jörg Schüler/Bongarts/Getty Images
NIJEMCI SE NE PREDAJU

ENGLEZI TVRDE: ZVIJEZDA JE VEĆ SVE DOGOVORILA I USKORO STIŽE NA OLD TRAFFORD Manchester United zbog njega spreman srušiti rekord Premierhipa

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 21. travanj 2020. 11:07

Engleski mediji sve češće vraćaju Jadona Sancha na Otok. I to u grad iz kojeg se i otisnuo u Njemačku u potrazi za afirmacijom - Manchester. Međutim, ne u City u kojem je igrao do odlaska u Borussiju Dortmund, nego u United koji se pod svaku cijenu želi vratiti na vrh Premiershipa, tamo gdje ih nije bilo od silaska velikog Alexa Fergusona sa scene, 2013. godine.

Jadon Sancho već je sada jedan od najuzbudljivijih igrača na svijetu, premda mu je tek 20 godina iza njega su dvije i pol uspješne sezone u Borussiji. Aktualne, nažalost prekinute, sezone prometnuo se u prvo ime momčadi s Westfalena, svojim pogocima i asistencijama drži crno-žute u utrci za naslov prvaka, kojeg u Dortmundu čekaju od 2012. godine. Njegov odlazak iz Cityja pokazao se kao dobitna kombinacija za obje strane, Sancho je dobio prigodu igrati i postati reprezentativcem Engleske, a Borussia igrača na kojem može zaraditi ogroman novac. Premda su njihove želje posve drugačije, bundesligaš želi zadržati Sancha u svojim redovima.

DORTMUND, GERMANY - FEBRUARY 18: Neymar of Paris Saint-Germain is challenged by Lukasz Piszczek and Jadon Sancho of Borussia Dortmund during the UEFA Champions League round of 16 first leg match between Borussia Dortmund and Paris Saint-Germain at Signal Iduna Park on February 18, 2020 in Dortmund, Germany. (Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images)
Lars Baron Bongarts/Getty Images

Jasna želja

- I prije ove pandemije kazali smo da nam je želja da Jadon ostane i dalje u našim redovima, no na kraju dana uvijek moraš respektirati želju samog igrača - kazao je o toj temi izvršni predsjednik Borussije Hans-Joachim Watzke.

Englezi sada, pak, pišu da je igrač spreman vratiti se u Englesku i to u redove Manchester Uniteda. Navodno su pregovorili toliko daleko odmaknuli da je Sancho praktički dogovorio sve uvjete boravka na Old Traffordu. Jasno, sve treba uzeti s dozom opreza, jer ako je sve istina što se piše, onda Borussia ima sve adute u svojim rukama, primjerice tužbe protiv igrača i Manchester Uniteda jer su u tajnosti pregovarali nekoliko mjeseci, premda Sancho ima ugovor s Borussijom do ljeta 2022. godine.

Drugi adut je odšteta, i nakon drastičnog pada cijena na transfermarktu Sancho je jedan od najskupljih eksponata, 117 milijuna eura procijenjena je njegova vrijednost i to je sigurno cijena ispod koje u Dortmundu ne misle ići.

DORTMUND, GERMANY - FEBRUARY 18: Jadon Sancho of Borussia Dortmund reacts during the UEFA Champions League round of 16 first leg match between Borussia Dortmund and Paris Saint-Germain at Signal Iduna Park on February 18, 2020 in Dortmund, Germany. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
Alex Grimm Bongarts/Getty Images

- Neka ne misle sada klubovi da će zbog ove situacije doći kod nas i jeftino kupovati igrače, mi nemamo potrebe za prodajom - poručio je zainteresiranima Watzke.

Bio bi rekord

Plati li Manchester United spomenutu odštetu bit će to najveći ulazni transfer u Premierhipu, i sadašnji rekord drži klub s Old Trafforda, prije tri godine Crveni vragovi su platili 105 milijuna eura za dolazak Paula Pogbe. S druge strane, u Borussiji također ne miruju, nude Sanchu novi ugovor s kojim bi postao drugi najplaćeniji igrač kluba iza Reusa. Kapetan crno-žutih godišnje zarađuje 12 milijuna eura, Borussia Sanchu nudi 10 milijuna, tek jedan milijun manje nego što bi po nekim navodima zarađivao u Manchesteru. Koliko ga u Borussiji cijene zorno pokazuje podatak da bi bio plaćen kao Hummels i Götze, koji sigurno napušta Dortmund ovog ljeta.

Kako će se cijela priča raplesti vidjet ćemo nakon što lopta napokon krene s centra. Puno je još nepoznanica u zraku, pitanje je na koji će se način klubovi financirati dalje, neki izvori bi mogli biti zatvoreni, a to će onda bitno utjecati i na cijenu igrača i na njihove plaće.

Linker
08. svibanj 2024 01:23