FOTO: Hajduk
POGLEDAJTE GA

AKCIJA USPJELA Hajduk doveo ekspresno pojačanje za Europu, sjajna je vijest - može igrati odmah

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. kolovoz 2016. 23:54

Grk Savvas Gentsoglou 25-godišnji je zadnji vezni (188 cm), nova prinova Hajduka kojeg su Bijeli već prijavili za play-off kvalifikacija Europske lige. Savvas je stigao na jednogodišnju posudbu iz talijanskog drugoligaša Barija gdje je prošle sezone upisao 12 nastupa.

Nakon isteka posudbe Hajduk ima pravo otkupiti igračev ugovor ili ga vratiti u Bari, što znači da je ugovor složen kao i u slučaju dolaska Ćosića iz Intera.

Savvas je nekoć bio velika nada atenskog AEK-a u čijim je redovima bio od 2006. do 2012. godine, ali u tom razdoblju najviše je vremena ipak proveo na posudbi u Panachaikiju i Nea Ioniji, dok je za AEK skupio ukupno 41 nastup. Iz AEK-a je potom 2012. otišao u Sampdoriju, ali u klubu iz Genove tijekom dvije sezone zabilježio je samo pet nastupa, dok je posudbe upisao u Speziji i Livornu.

Pred dvije godine vratio se u Grčku, igrao jednu sezonu za Ergotelis, a zatim je ponovno pokušao u Italiji gdje je u ljeto 2015. potpisao za Bari.

Savvas će u Hajduku biti konkurencija Jeffersonu na poziciji korektora vezne linije, a dolaskom 25-godišnjeg Grka trenutno je zaključen segment ulaznih transfera pred završnicu kvalifikacija Europske lige.

Naime, Hajduk ima pravo dovesti još samo jednog igrača prije susreta s Maccabijem, preciznije do 19.00 sati 17. kolovoza. Savvas je već prošao liječnički pregled, uzeo je dres s brojem 90 i danas (utorak) imat će prvi trening s novom momčadi.

Linker
16. lipanj 2024 10:27