FILIPPO MONTEFORTE Afp
MOURINHOVA OTROVNA STRELICA

‘Ako momčad koja je ispala iz Lige prvaka osvoji ovo natjecanje, za mene će to biti beznačajno‘

Roma Josea Mourinha izborila je plasman u četvrtfinale Europske lige izbacivši Real Sociedad
Piše: SNObjavljeno: 17. ožujak 2023. 09:30

Na San Sebastianu je Roma uspjela obraniti 2:0 prednost iz Rima i s ‘nulom‘ proći u četvrtfinale.

"Suparnik je imao veliku ambiciju da nam zabije gol u prvih 15-20 minuta i u tom su periodu dominirali. Nakon toga smo se dobro branili, prijetili iz kontranapada i u nijednom trenutku nismo prestali tražiti gol. Zahvaljujem navijačima koji su nas pratili ovdje i koje su stjerali u kavez gdje su patili skupa s nama", rekao je Mourinho nakon plasmana u daljnji tijek natjecanja.

Mourinho je prošle sezone osvojio Konferencijsku ligu s Romom, a sada je dogurao među osam u još jačoj europskoj konkurenciji.

Upitan koga bi želio za suparnika u četvrtfinalu u ždrijebu u Nyonu, Mourinho nije propustio kritizirati UEFA-in sustav natjecanja.

"U ždrijebu prema mojem mišljenju postoje momčadi koje ne bi smjele ovdje biti. Ako su eliminirane iz natjecanja, onda trebaju ići kući. Stoga, ako ovo natjecanje osvoji momčad koja je ispala iz Lige prvaka, to će za mene biti beznačajno. Europsku ligu trebaju igrati momčadi koje su prošle kroz cijelo natjecanje. Pa neće sada valjda Lazio igrati i treći turnir, zar ne?", rekao je Mourinho i tako uputio otrovnu strelicu talijanskim rivalima Laziju, ali i Juventusu.

Mourinhovu izjavu možete pogledati OVDJE.

Lazio je ranije završio natjecanje u Europskoj ligi kao trećeplasirani u skupini i natjecanje nastavio u Konferencijskoj ligi odakle su sinoć s ukupnih 4:2 ispali od AZ Alkmaara. A Juventus je još ranije ispao iz Lige prvaka i natjecanje je kao trećeplasirani u skupini nastavio u Europskoj ligi.

Linker
24. travanj 2024 17:13