DANIEL LEAL Afp
STIŽU SAMI HVALOSPJEVI

Arsenal ima novu zvijezdu: ‘Ovaj tip je fantastičan igrač s apsolutno baršunastom lijevom nogom‘

Velike komplimente na svoj račun dobio je novi veznjak Arsenala
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 07. listopad 2022. 18:57

Arsenalova idila se nastavlja. Nakon što su Topnici u subotu pobijedili Tottenham i zadržali čelnu poziciju engleskog prvenstva, sinoć su u Londonu deklasirali Bodø/Glimt (3-0) i prometnuli se u lidera A skupine Europske lige. U utakmici Topnika i nedavnih Dinamovih suparnika, posebno se istaknulo jedno ime – ono Fabija Vieire.

Portugalski „playmaker“ je u 27. minuti najprije teledirigiranim ubačajem s desne strane asistirao Robu Holdingu za 2-0, a potom je u 84., nakon asistencije Gabriela Jesusa, i sam zabio rasparavši rašlje norveškog gola. Engleski mediji natječu se u hvalospjevima na njegovim račun, a brojne komplimente uputili su mu i bivši igrači premierligaških klubova.

image
DANIEL LEAL Afp

- Ono što volim kod Vieire je završnica koja je apsolutno prepuna samopouzdanja. Sve što radi, radi sa svrhom i jedan je od onih tehničara s apsolutno baršunastom lijevom nogom. Ima konkurenciju u Ødegaardu, ali ovaj tip je fantastičan igrač – rekao je za BT Sport nekadašnji igrač Chelseaja, Liverpoola i West Hama, Joe Cole, a slično razmišlja i bivši branič Arsenala Martin Keown:

- Bio je jako dobar. Ødegaard je sada kapetan, ali Arteta ih je na kraju ostavio zajedno na terenu tako da će biti dobra borba za poziciju. Europska liga je savršena jer Arsenalu daje priliku da razvija igrače. Već smo to vidjeli sa Sakom i Martinellijem. Vieira je u London stigao ovog ljeta iz Porta za 35 milijuna eura, ali je zbog ozljede propustio veći dio dosadašnjeg dijela Premier lige. Odigrao je svega 116 minuta i samo jednom bio starter – u dvoboju 8. kola protiv Brentforda.

Upravo je u toj utakmici postigao svoj prvi pogodak za Arsenal, sjajno pogodivši s 25 metara. Riječ je o vrhunskom tehničaru, kreativcu s odličnim driblingom i kvalitetnim udarcem. S obzirom na njegove igračke karakteristike, uz spomenutog Martina Ødegaarda, definitivno bi mogao biti najplemenitiji igrač Arsenalova veznog reda i značajna dodana vrijednost momčadi Mikela Artete.

Arsenal u nedjelju igra doma protiv Liverpoola, a potom u četvrtak putuje u Norvešku na novi europski okršaj s Bodø/Glimtom.

Linker
19. travanj 2024 23:30