Nogometaši Rapida nakon poraza od Dinama (Photo by Damir Čenčar/AFP)

 DAMIR SENCAR Afp
ZASLUŽENA POBJEDA

Austrijanci: ‘Dinamo se osvetio Rapidu, puno krvi i bez bodova za našu momčad‘

Austrijanci nisu previše dramatizirali oko poraza Rapida.
Piše: SNObjavljeno: 05. studeni 2021. 08:21

Televizijska postaja ORF svoj je izvještaj s utakmice Dinamo - Rapid naslovila s 'Dinamo se osvetio Rapidu'. Ističe se kako je Rapid u utakmicu ušao osokoljen sa šest utakmica bez poraza u nizu te da je izgledalo kao da bi se to moglo nastaviti kada su Bečani poveli s 1:0. No, ORF piše kako je Dinamo brzo preuzeo kontrolu te zasluženo došao do pobjede u kojoj su Zagrepčani kontrolirali utakmicu. ORF ističe i činjenicu da je Rapid u Zagreb došao bez nekoliko igrača pa je svoj profesionalni debi zbog toga morao imati i 17-godišnji Leopold Querfeld.

'1:3 nakon 1:0' Rapid se vraća doma bez bodova' stoji u naslovu izvještaja na Kronen Zeitung. I oni ističu ozljede zbog kojih je Rapid morao posegnuti za igračima iz druge momčadi, a u tekstu se kaže kako su Bečani ovim porazom kompromitirali izglede za nastavak europskog natjecanja. 'Dvije velike šanse, dva gola - to je bila statistika Dinama u prvom poluvremenu, a obje akcije su bile inicirane s lijeve strane gdje je Aiwu zamijenio ozlijeđenog Stojkovića', ističe Kronen Zeitung. U komentaru utakmice piše se uglavnom o Rapidu i njihovim greškama, odnosno kako u nastavku natjecanja moraju stvarati više šansi kako bi nastavili s europskim putem.

image

Dinamo Rapid Kronen Zeitung

Na portalu Heute.at poraz Rapida nije dobio istaknuto mjesto, a i oni su u prvi plan istaknuli preokret kojeg je Dinamo napravio. '1:3! Rapid izgubio blitz vodstvo u Zagrebu', naslov je teksta u kojem se ističe da je Dinamo zaslužio visoku pobjedu.

'Rapid je morao priznati da je Dinamo bolji', stoji u prvoj rečenici teksta na portalu Oe24.at koji donosi priču o Rapidovim navijačima koji nisu mogli na stadion zbog UEFA-ine kazne. 'Šteta, bilo bi dobro da su bili unutra kada je Rapid poveo jer bi tada bilo jako glasno na Maksimiru', stoji u izvještaju u kojem se također ističe da je Dinamo zasluženo pobijedio.

'Veliki korak unatrag Rapida u borbi za prolazak skupine Europa lige', naslov je na portalu Kleine Zeitung koji donosi kako je trener Rapida Dietmar Kuhbauer nakon ovog poraza pod velikim pritiskom ako želi nastaviti europsku avanturu i nakon sljedeće dvije utakmice. 'Puno krvi, ali bez bodova za Rapid' naslov je na Kurieru kojim se aludira na izostanke u momčadi Rapida te krvavog Martina Moormanna koji je u 21. minuti morao napustiti travnjak.

image

Dinamo Rapid Kurier

Linker
25. travanj 2024 17:21