RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
RASKOŠNA KOREOGRAFIJA

Bad Blue Boysi spremaju posebno iznenađenje! U planu je 100-metarski transparent upečatljivog sadržaja

Prvi i posljednji puta Bad Blue Boysi će danas, 4. studenoga proslaviti svoj rođendan
Piše: Tomislav Juranović/Jutarnji listObjavljeno: 04. studeni 2021. 15:04

Ove godine on broji, evo, već 35 baklji na rođendanskoj torti.

Proslava je počela jučer predvečer u Novom Zagrebu kod INA-ine zgrade i napravili karusel koji je krenuo prema Maksimiru, ali i koji se razmilio po cijelom gradu. Baklje, dimne zavjere i topovski udari odjekivali su gradom u čast BBB-a, a kada su došli na Maksimir pred njih su izašle i Dinamove zvijezde koje danas u 21 sat čeka okršaj protiv bečkog Rapida koji bi mogao usmjeriti europsku sezonu.

"Hoćemo pobjedu! Hoćemo pobjedu!", jasno su poručili BBB-i igračima, a Dinamo je na svojem Instagramu poručio kako će do pobjede stići svi zajedno.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Razlog zašto Boysi slave rođendan danas nalazi se u epidemiji covida. Premda su donedavno obljetnicu nastanka slavili 17. ožujka, jer su na taj 1991. dočekali Partizan na Maksimiru i napravili veličanstven dekor, rođendan "zločestih plavih momaka" službeno je 17. kolovoza, jer su tog nadnevka 1986. godine, poznato je, 1986. godine, u Splitu dobili ime, inspirirani filmom "Bad boys" u ljetnom kinu Bačvice.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Uglavnom, dakle, proslava je krenula jučer, a svoj će klimaks doživjeti večeras na utakmici s Rapidom.

Do 14 sati, doznali smo iz kluba, prodano je oko 2.500 ulaznica za Sjever (ukupno je to 14 sati prodano 7.000 karata), pa se i zbog vrlo dobrog vremena u Zagrebu, bez kiše, očekuje da će na Sjeveru biti oko 4.000 pripadnika BBB-a, koji su najavili i raskošnu rođendansku koreografiju.

Ispod tribine razvit će veliki transparent "Bad blue boys", koji je svoju premijeru imao za utakmicu s West Hamom, a neslužbeno doznajemo da je u planu i velika koreografija 100-metarskog transparenta po cijeloj tribini (tzv. šetalica) koji će pokazati etape njihova djelovanja i borbe protiv raznih sistema, te ljubavi prema klubu, kao lajtmotiva postojanja.

Boysi ne žele otkriti sadržaj, no garantiraju da će biti upečatljiv, ali dosad se još ne zna hoće li se "svečani trenutak" dogoditi na početku susreta, ili u 35. minuti kao spomen rođendana, ili možda u 86. minuti, kao podsjetnik na godinu začetka grupe. Bez obzira, garantiraju plavi tulum, kojeg će, nema sumnje, na žalost raznih purista i klupske blagajne, ukrasiti i bakljada.

Uz pobjedu Dinama, trebala bi to biti svečarska večer na Maksimiru...

Linker
25. travanj 2024 09:27