Eric Gerits

 YORICK JANSENS Belga Via Afp
NAKLON DO PODA

Belgijanci su danas pokazali kakva su gospoda! Osim Banije zainteresirali su se i za Domovinski rat

Nitko od Dinamovih euro-gostiju nije pokazao takav interes za povijesnu tematiku.
Piše: Tomislav Juranović/Jutarnji listObjavljeno: 25. studeni 2021. 16:42

Da je Genk poseban klub, svjedočili smo viješću kako je klupska delegacija posjetila selo Strašnik, koje je devastirano u lanjskom prosinačkom potresu. Na čelu delegacije bio je Eric Gerits, izvršni direktor kluba, došle su i klupske tv-kamere, žele i u Genku ispričati priču o ovoj prirodnoj katastrofi. I to sve na inicijativu bivših igrača tog belgijskog kluba, Branka Strupara i Frane Bućana, a klub je u suradnji s navijačima pomoći obnovu, odnosno izgradnju kuće obitelji Prašnjak iz Strašnika.

No, delegacija Genka nije danas bila samo u Strašniku, zanimajući se za stravični potres i užasnu sudbinu ljudi s Banovine. Delegacija Genka, naime, silno se zainteresirala i za Domovinski rat. Pa je, doznajemo, zakazala i obilazak te predavanje u Hrvatskom memorijalno-dokumentacijskom centru Domovinskog rata, koji se nalazi na zagrebačkom Marulićevom trgu.

Pedesetak članova belgijske delegacije tamo je, naime, stiglo danas oko 10.30 sati, ogrnutih klupskim obilježjima, gdje su im dr.sc. Julija Barunčić Pletikosić i dr.sc. Ana Holjevac Tuković održale poučno predavanje o demokratskim promjenama, raspadu Jugoslavije i Domovinskom ratu.

Pritom su im poklonjena prigodna izdanja Centra, a koliko doznajemo, Belgijci su izašli iz jedne od najljepših zagrebačkih zgrada pod velikim dojmom cijeloga dana.

U svakom slučaju, još nitko od Dinamovih euro-gostiju dosad nije pokazao takav interes za stradanja i povijesnu tematiku. I na tome valja čestitati Belgijancima, ali i Struparu te Bućanu. I nakloniti im se do poda!

Linker
25. studeni 2021 19:42