Ilustracija (Eric Gerits, Strašnik)

 PROFIMEDIA/GORAN MEHKEK/CROPIX
LIJEPA GESTA

Belgijci su zbog ovoga zaslužili pljesak na Maksimiru! Čelnik Genka potresen napustio hrvatsko selo

Došle su i klupske tv-kamere, žele i u Genku ispričati priču o ovoj prirodnoj katastrofi
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. studeni 2021. 13:07

Iako je korona umiješala prste pa delegacija Genka nije bila brojna i u najjačem sastavu, belgijski je klub ispunio je 'itinerar' i posjetio selo Strašnik, koje je devastirano u lanjskom prosinačkom potresu. Na čelu delegacije bio je Eric Gerits, izvršni direktor kluba, došle su i klupske tv-kamere, žele i u Genku ispričati priču o ovoj prirodnoj katastrofi. A, odakle u čitavoj priči Genk?

Dakle, bivši igrači toga kluba i ljudi koji su ostavili dubok trag u Genku, Branko Strupar i Frane Bućan, još u siječnju ove godine animirali su ljude iz Genka i uključili ih u pomoć stradalom području. Klub je odmah uskočio, pridružili su se i navijači i odlučili su da će pomoći obnovu, odnosno izgradnju kuće obitelji Prašnjak iz Strašnika. Stjepan Prašnjak je hrvatski branitelj, invalid Domovinskog rata, živi u Strašniku sa suprugom i dvanaestero djece, a kuća im je u potresu srušena do temelja. Genk je prikupio određena financijska sredstva, a kuća bi se trebala početi graditi na proljeće. Naravno, kao i u većini slučajeva, obnovu je usporila poznata hrvatska birokracija. No, Genkova delegacija stigla je u četvrtak u Strašnik, izvršni direktor Gerits upoznao je Stjepana Prašnjaka i obitelj, bio je ganut onime što je vidio.

- Tko god dođe u Strašnik moraju ga preplaviti emocije, mora na njega ta tragedija ostaviti dojam. Nisu niti Belgijci bili iznimke, potreslo ih je što su vidjeli, no, istovremeno je Gerits bio i vrlo ponosan što Genk pomaže obitelji Prašnjak i što će njegov klub usrećiti ljude koji su ostali skoro bez svega - ispričao nam je Frane Bućan, koji je, zajedno s Brankom Struparom, organizirao ovaj posjet.

- U razgovoru s obitelji Prašnjak, Gerits je kazao da su im vrata Genka uvijek otvorena, da se kad god požele mogu obratiti njemu i Genku i da će im uvijek pomoći koliko mogu - rekao je Bućan.

Još jednom ističemo, gesta za pamćenje, Genk je zbog ovoga zaslužio i pljesak na Maksimiru.

Linker
26. travanj 2024 12:51