XAVI URGELES/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
OGLASILA SE I IKONA

Bijes u Manchesteru zbog odluke suca: ‘To je bilo za crveni, ali sad shvaćaju da ga ne mogu zaustaviti...‘

Jedan je trenutak s utakmice Manchester Uniteda i Barcelone izazvao nezadovoljstvo na Otoku
Piše: Dean BauerObjavljeno: 17. veljača 2023. 08:55

Odličnu su utakmicu, posebno u drugom poluvremenu, u četvrtak navečer na Spotify Camp Nou odigrali Barcelona i Manchester United (2:2) u Europskoj ligi. Međutim, da ima ponešto i "repova" nakon utakmica... ima. Primarno su glasni u engleskom taboru.

Marcus Rashford koji je odigrao briljantnu utakmicu i bio nerješiva zagonetka za obranu Katalonaca, drži da je Manchester United bio oštećen jer Jules Kounde, francuski branič iz momčadi Barcelone nije dobio crveni karton. Prema mišljenju Engleza, trebao je. Bilo je to u 64. minuti pri vodstvu gostiju 2:1. Rashford je pobjegao obrani Barcelone, kada ga je s leđa srušio Kounde.

- Protrčao sam pokraj njega i lopta je ispred moje noge, a on je udario moju nogu. To je bio čist kontakt. Nije jedanaesterac jer je ispred kaznenog prostora, ali je 100 posto prekršaj za mene i on je bio zadnji igrač, tako da je to onda i crveni karton, ali sudac nije pokazao ni slobodni udarac - nakon utakmice će Rashford.

>>> VIDEO TE SITUACIJE POGLEDAJTE OVDJE

Sličnog je stava i Paul Scholes, bivši proslavljeni igra Manchester Uniteda, danas jedan od TV sukomentatora.

- U tom sam trenutku doista mislio da to mora biti prekršaj. Kounde je poznat kao jedan od najboljih braniča na svijetu, imao je dobro Svjetsko prvenstvo s Francuskom, ali Marcus je prošao pokraj njega, nije se mogao nositi s njim. To je faul. Nije Marcus išao inscenirati prekršaj. Tu je frustracija došla do izražaja kod Unitedovog trenera. Stvarno je Kounde trebao dobiti crveni, a onda ga nema ni sljedećeg četvrtka. Mislim da Barcelonini igrači sada shvaćaju da Marcusa ne mogu zaustaviti niti prekršajem - drži Scholes.

Istini za volju, kod rezultata 2:2 bila je i jedan sporna situacija u gostujućem kaznenom prostoru i eklatantno igranje rukom, još jasnije vidljivo pri usporenoj snimci, ali sudac ni VAR soba se nisu oglasili. Bilo kako bilo, Barcelona će biti oslabljena sljedećeg tjedna jer zbog žuto kartona trener Xavi neće moći računati na Gavija, a upitan je i nastup Pedrija koji je zbog ozljede morao prijevremeno napustiti travnjak. Bez Gavija i možebitno Pedrija, "mozga" Barcelonine igre na sredini terena, a protiv suparnika s ovakvim brzancima kakav je Rashford... Pozivnica više za Old Trafford sljedećeg četvrtka.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Zbog čega je Hajduk gubitnik zimskog prijelaznog roka? Kakva pojačanja su Splićani trebali dovesti? Je li Dinamo pogodio s dovođenjem pojačanja iz Istre? Tko će slaviti na utakmicama 22. kola SuperSport HNL? Odgovore na ta i ostala pitanja oko domaćeg nogometa saznajte u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom:

Linker
25. travanj 2024 07:07