Boris Kovacev / CROPIX
UTRKA S VREMENOM

BIO BI TO VELIKI HENDIKEP ZA DINAMO Bjelica za veliki okršaj ostaje bez ključnog igrača? Evo tko bi mogao postati prva opcija protiv Benfice

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. veljača 2019. 17:18

Hoće li Nenad Bjelica morati i protiv Benfice u Maksimiru, kao što je morao u Plzenu, potražiti alternativu za Izeta Hajrovića?

Naime, Hajrović je i protiv Viktorije u Zagrebu igrao nezaliječen, stisnuo je tada zube, propustio je potom i dvoboj protiv Osijeka (dobro, propustio bi ga i da je fit), ne bi li možda dobio vremena za potpuni oporavak. Međutim, novi tjedan donio je nastavak rada po posebnom programu, Hajrović ne trenira s momčadi i pitanje je kad će se opet vratiti u pogon.

Zagreb, 200918.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 1. kola Europske lige, skupina D,
GNK Dinamo - Fenerbahce S.K. 
Na fotografiji: Izet Hajrovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ne bude li do kraja tjedna u normalnom programu, teško da će Bjelica s njima računati za dvoboj s Benficom. Što bi, naravno, bio hendikep, jer Hajrović ovog proljeća igra u odličnoj formi, a i u uzvratu protiv Viktorije pokazao je koliko znači Dinamu. U Plzenu je na njegovoj poziciji igrao Mario Šitum, protiv Osijeka je desno krilo pokrio Atiemwen, međutim vraća se u konkurenciju i Poljak Kadzior, koji je povratničke minute odradio protiv Osijeka, a dodatnu minutažu imao za drugu momčad u Londonu protiv Tottenhama. Vjerojatno i zato da bi što prije dostigao “radnu temperaturu” da bi protiv Benfice mogao biti u konkurenciji. Kadzior će, ne bude li Hajrović mogao, vjerojatno biti prva opcija, prva alternativa. Premda ni on nije u punoj formi s obzirom na to da je bio ozlijeđen.

Zagreb, 020918. 
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica Hrvatskog telekoma, 6. kolo 1. HNL izmedju Dinama i HNK Rijeka.
Na fotografiji: Damian Kadzior.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Ne može, očito, sve biti idealno, pa ni uoči ovako velike utakmice, no, koliko god to bio problem, vjerujemo da će ga Bjelica znati riješiti, kao i dosad. Nikad Dinamov trener nije očajavao i kukao, uvijek je pronašao neko rješenje. Ako Hajrović ne bude spreman za prvu, bit će, vjerojatno, za drugu utakmicu, pa će tada biti novi adut, iznenađenje u uzvratu. No, možda ipak uspije dobiti i ovu borbu s vremenom pa istrči i u prvoj utakmici, koliko god se to trenutno ne čini izvjesnim.

Linker
05. svibanj 2024 08:51