Vladimir Dugandzic / CROPIX
MODRI SU FAVORITI

BIVŠA HAJDUKOVA 'DESETKA' ANALIZIRA VJEROJATNOG PROTIVNIKA DINAMA 'Moram vam reći da je Dinamo apsolutni favorit ako bude igrao protiv Oddsa'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. srpanj 2017. 16:18

Dinko Trebotić (26) mogao bi ove sezone igrati u HNL-u. Ima ponude Istre 1961 i Slavena Belupa.

- Ne znam, još nisam odlučio. Imam još nekih inozemnih opcija, vidjet ćemo...

Nazvali smo bivšeg veznjaka Junaka, Rudeša, Hajduka, Zagreba, Lokomotive, Videotona, Bnei Yehude, a koji je posljednjih pet mjeseci igrao za norveški Fredrikstadt da nam ispriča nešto o mogućem protivniku Dinama, momčadi Odds.

- Skroz iskreno, nisam ih previše gledao. Zaista se ne bih mogao upuštati u bilo kakve dublje analize. Tu prije svega mislim na neko ozbiljno analiziranje pojedinačnih kvaliteta nogometaša tog kluba. Tako dobro ih ipak nisam pratio da bih mogao donositi bilo kakve zaključke - kazao nam je u uvodu.

Dinamo je favorit

Onda je bio sasvim jasan...

- Prije nego što nešto kažem o njima, moram vam reći da je Dinamo apsolutni favorit ako bude igrao protiv Oddsa. Nema u tom klubu igrača koji se kvalitetom mogu uspoređivati s Dinamom. Naravno, nogomet često zna biti nepredvidljiv, ali držim da će zagrebački klub sigurno preskočiti tu prepreku. S tim da treba vidjeti hoće li Odds izbaciti Vaduz, bez obzira na rezultat prve utakmice - priča nam Trebotić.

Veli da je taj klub nekad bio bolji nego je danas, da su imali zapaženih rezultata u norveškom prvenstvu, no da ovog trenutka ne predstavljaju sam vrh tamošnjeg nogometa.

- Oni su pravi predstavnici skandinavskog nogometa. Uredna su momčad, dobro organizirana i disciplinirana. To definitivno, oni se drže svog rasporeda, od njega nikada ne odustaju. Također valja spomenuti da su vrlo čvrsti, borbeni, nikada ne odustaju, mnogo trče, stalno su u pokretu. Mogu biti opasni iz prekida, ali teško da bi mogli nekom konkretnom akcijom ugroziti Dinamo.

Na duge lopte

Tvrdi da je njihova igra prema naprijed ista i prepoznatljiva...

- Igraju dugim loptama, ispucavaju ih ili iz obrane, ili iz vezne linije. Onda se napadači pokušavaju domoći tih lopti. Tu su vrlo predvidljivi. Nemaju tehnički moćne igrače koji bi bili u stanju stvoriti neku maštovitu akciju, probiti sredinu travnjaka. Prava su radnička momčad koja voli igrati “na mišiće”. Kažem, Dinamo s njima ne bi smio imati nikakvih problema - zaključio je Trebotić.

Odds Grenland je klub iz Skiena, grada od pedesetak tisuća stanovnika smještenog na jugoistoku Norveške. Osnovan je pred čak 123 godine, točnije 31. ožujka 1894. godine, te je najstariji nogometni klub u Norveškoj. Iako nikad nije osvojio naslov prvaka, može se pohvaliti sa čak 12 trofeja u Kupu, što je norveški rekord. Posljednjeg je osvojio 2000. godine.

U prošloj sezoni elitnog ranga norveškog nogometa, Odds je osvojio treće mjesto s velikih 18 bodova zaostatka za prvakom Rosenborgom. Kako se norveško prvenstvo igra od proljeća do jeseni, igrači Odda su u punoj natjecateljskoj formi, no ne ide im baš najbolje, tek su deveti od 16 klubova s 22 osvojena boda i razlikom pogodaka 12:16 u dosadašnjih 15 nastupa. Malo primaju, ali još manje zabijaju.

Pred dvije godine u play-offu Europske lige izbacila ih je Borussia Dortmund (3:4, 2:7), dok su lani u drugom pretkolu ispali od grčke PAS Giannine (0:3, 3:1). Niti jedan igrač Odda ne vrijedi milijun eura, najskuplji je 24-godišnji defenzivni veznjak Fredrik Jensen koji je procijenjen na 900.000 eura.

Linker
30. travanj 2024 21:40