DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
POGLED VATRENOG ASA

Bivši dinamovac zna pobjednički recept za Villarreal: ‘Vrlo su nezgodna momčad, ali imaju i oni mane...‘

‘Španjolci jesu favoriti jer imaju kvalitetnu momčad, ali Dinamo ima svoje kvalitete i adute‘
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 08. travanj 2021. 10:45

Njegova iskustva s Villarrealom datiraju još iz tinejdžerskih mu dana. Šime Vrsaljko je bio član prve postave Dinama, koja je 2010. u Zagrebu izvrsnom igrom i konkretnošću iznenadila favorizirani španjolski klub. Ondašnji trener Vahid Halilhodžić postavio je Vrsaljka na desnog beka i Zadranin je unatoč neiskustvu (tada je imao 18 godina) odigrao vrlo dobru utakmicu.

Dobio je i žuti karton u 20. minuti zbog oštrog starta. U uzvratu je također Vrsaljko igrao kada su Modri izgubili 0:2. U nedavnom razgovoru aktualni branič madridskog Atletica, koji je u tom dresu odigrao tri utakmice protiv Villarreala, ponovio nam je znane teze o igri te izvrsne momčadi.

- Vrlo su nezgodna momčad. Igrali smo protiv njih 28. veljače i pobijedili smo 2:0, ali su nam domaćini bili zaista težak suparnik. Imaju već duže vrijeme prepoznatljivu igru, s puno posjeda, brzim protokom lopte, okomitim proigravanjima. Kontinuirano su čvrsti, a u završnicu dolaze s puno igrača.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Villarreal je, dakako, ranjiv, kao i svaka momčad.

- Imaju oni, naravno, i mane, ali to će stručni stožer Dinama analizirati i postaviti se sukladno tome. Villarreal je u svakom slučaju iznimno zahtjevan suparnik za Modre, ali vidjeli smo kako su odigrali protiv Tottenhama. Dakle, nema dileme da Dinamo ima moć jer onako kako su eliminirali Tottenham ne može se slučajno odigrati. Španjolci jesu favoriti jer imaju kvalitetnu momčad, koja je pogotovo opasna u ofenzivnom dijelu, a potvrđuju se u vrlo jako Primeri. No, ponavljam, i Dinamo ima svoje kvalitete i adute kojima se može suprotstaviti. Onda, naravno, sve ovisi tko će praktično svoje vrline pokazati i nametnuti na terenu - kazao je desni bek Vatrenih.

Iako je prošlo skoro jedanaest godina od dvoboja Dinama i Villarreala, te je većina igrača španjolske momčadi zaključila igračke karijere, te su se uz to mijenjali treneri i situacije (Villarreal je dvije godine kasnije ispao iz prve lige i odmah se vratio), činjenica jesr da je pristup selekciji (uglavnom Španjolci i nadogradnja sa Južnoamerikancima) i stil igre ostao u sličnim okvirima.

Linker
27. travanj 2024 03:32