JAKOV PRKIC/CROPIX
‘FALILO JE DIAMANTAKOSA...‘

Bivši hajdukovac realan: ‘Ma Hajduk je odigrao iznad svojih mogućnosti, a oni su bili - nezainteresirani‘

‘Turci nisu igrali punim gasom. Šteta je za onih nekoliko neiskorištenih prilika...‘
Piše: Ivan Renić/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 25. rujan 2020. 09:36

Završio je i Hajduk svoj europski put za ovu sezonu. Odolijevali su Bijeli sve do 77. minute – tako blizu, a tako daleko, izrazit ćemo se dobro znanim klišejom. Za komentar utakmice upitali smo Matu Bilića, piše Slobodna Dalmacija.

- U prvom poluvremenu Hajduk je izgledao dosta kompaktno. Iako, treba priznati da nije to onaj Galatasaray od prije desetak godina. Nema tu više igrača ekstra klase, osim možda Falcaa koji nije ni igrao. Svejedno, ruku na srce, pobijedila je bolja momčad. Do 70. minute odigrali su “bijeli“ disciplinirano. Za nešto više, nedostajao je taj zadnji pas u završnici.

Dizelaši Jairo i Diamantakos...

- Jairo i Diamantakos ostali su pomalo isključeni u prvom dijelu. Trebali su malo više sudjelovati u igri. Treba pohvaliti obranu na čelu s Vuškovićem koji je do primljenog gola igrao jako zrelo i koncentrirano.

Treba biti realan...

- Ostaje žal, ali treba biti realan. Hajduk ima momčad za HNL, ali za borbu u Europi potrebno je nešto više. Na kraju su presudile finese i kvaliteta Turaka. Ako želiš pobijediti u ovakvoj utakmici u kojoj si u podređenoj ulozi moraš iskoristiti svoje prilike. Gledajući rezultat, čini se da je Galatasaray to glatko dobio, no zapravo nije bilo tako.

Nisu zabili, ali nisu ni pali bez ispaljenog metka.

- Tražili su svoje prilike dubinskim loptama preko bekova. Turci su u većini susreta djelovali nekako nezainteresirano. Nisu igrali “punim gasom”. Šteta je za nekoliko neiskorištenih prilika. Falilo je malo Diamantakosa da zagradi loptu...

Hajdučki puk gladan je ovakvih utakmica.

- Svi navijači željni su ovakvih utakmica s jakim protivnicima. To je ono na što smo prije navikli, a sad nam već godinama nedostaje. Vidi se da Hajduku fali jakih dvoboja kako bi napredovao. To se i osjetilo u ovom susretu. Galatasarayu ovo nije ništa novo, oni u nogama imaju dosta takvih utakmica.

- Realno, Hajduk je odigrao iznad svojih mogućnosti. Znali su da malo tko vjeruje u njihov prolaz, stoga nisu imali što izgubiti. Ipak, kao navijač uvijek se nadaš i vjeruješ u neko čudo. Sve u svemu, treba priznati kako Turci zasluženo idu dalje – zaključio je Bilić.

Linker
17. travanj 2024 05:32