Kevin Theophile - Catherine
 BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
NEVJEROJATNA NESREĆA

Bivši trener Dinama brani tragičara: ‘Sad su ga svi razapeli, po meni je imao samo jedan nedopustiv kiks‘

Bivši trener i branič Dinama Mario Cvitanović komentira silne kikseve Theophile - Catherinea
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. rujan 2021. 15:26

Iskreno, već nam pomalo žao tog Theophilea... Većina nedaća koja se događa Modrima, mnogi golovi koji su značili muku i poraze dogodili su se u njegovoj režiji. Stalno nabrajamo Šahtar, Cluj, Villarreal, u četvrtak West Ham. Već je pomalo dosadno. Theophile je već tri godine u plavom klubu, definitivno se može kazati da je temelj Dinamove obrane, ali prate ga kiksevi, pehovi...

Zašto se svi pehovi u plavoj obrani uvijek događaju baš njemu?

- Vidim da su sad svi razapeli Theophilea. Dobro, kod prvog pogotka Engleza nije dao dobar pas, ali možda mu je Livaković mogao pomoći, odlučnije uletjeti u tu situaciju, vjerojatno je mogao spasiti. Vidite, Theophile se nikad ne skriva, odlučan je, uzima odgovornost. Meni je jedino onaj kiks protiv Šahtara bio nedopustiv, tada ga je nešto prebacilo - kaže nam u uvodu bivši trener i branič Modrih Mario Cvitanović.

Kaže da je zapravo teško odgonetnuti zašto se takve greške događaju baš uvijek njemu.
- Malo je to nevjerojatno... Ona ruka protiv Villarreala, pa nije igrao namjerno, ali je lopta baš njega pogodila u ruku. Vidite, svatko napravi grešku, ali njegove su baš one koje odlučuju. Ja o njemu imam samo pozitivno mišljenje. Zahvalan je igrač, sve odradi super, ali oko njega se greške jednostavno skupljaju i sve te greške su skupe. I tako ispada da je kiks igrač.


Priča nam Cvitanović da ne misli da se tu radi o padu koncentracije.
- On je uvijek koncentriran. Izgleda mi maksimalno fokusiran. Ne može se kazati da je nonšalantan, dapače. Uvijek je “unutra”, motiviran je. Pa čak bih rekao da je možda prefokusiran. Možda je od te stalne fokusiranosti prenapet, pa nije opušten. To također može biti problem. Ne samo to, zbog te svih tih njegovih grešaka, sigurno je psihološki opterećen. Svaki njegov potez je pod povećalom, zna on to dobro. U podsvijesti mi se sigurno nešto događa. Više vjerojatno niti sam u sebe nije sto posto siguran. Nije on igrač poput recimo Pepea ili Materazzija, nije igrač oko kojeg se stalno događa neki kaos. Oni su znali napraviti show, totalno iz ničega. Theophile nije taj, on nije konfliktan igrač. Mislim da njega te njegove greške jednostavno progone. Onda je logično da ima određeni pritisak.


Veli da je s više strana dobio informaciju da se radi o izrazitom profesionalcu.
- Da, vjerojatno te greške koje su mu se prije dogodile imaju uzročno-posljedičnu vezu. Pa se sve nakalemi na njega. Ili znate, možda čovjek jednostavno nema sreće. Možeš se ti postaviti na glavu, ali ako te lopta pogodi u ruku to je penal, možeš se postaviti na glavu, ako ukližeš a baš suparnika pogodiš u nogu... Ili kao dodaš malo slabiji pas kao u četvrtak, a nemaš pomoći od suigrača, u ovom slučaju Livakovića. Ja definitivno ne mislim da je Theophile krivac za poraz Dinama. Znam da će se oko njega sad napraviti fama da je on uzrok poraza, ali to po meni jednostavno nije točno. West Ham je bolji od Dinama koji usput nije pokazao energiju koju je pokazivao prošle sezone. Modri nisu ušli s odlučnošću dobiti utakmicu, bili su preoprezni. Dinamo nije “istrčao utakmicu”, nije bio agresivan, napravio je samo pet prekršaja. To je uzrok poraza, a ne Theophile - zaključio je Cvitanović.

Najveći europski kiksovi KTC-a

6. 11. 2019. protiv Šahtara
- u nadoknadi skrivio kazneni udarac za goste
26. 8. 2019. protiv CFR Cluja
- skrivio najstrožu kaznu i zaradio crveni karton
17. 8. 2021. protiv Šerifa
- početnički igrao rukom u šesnaestercu, ali sudac je previdio penal
11. 3. 2021. protiv Tottenhama
- u Londonu dodao loptu u noge strijelcu Kaneu
8. 4. 2021. protiv Villarreala
- neoprezno igrao rukom i skrivio kazneni udarac
16. 9. 2021. protiv West Hama
- lošom povratnom loptom omogućio gol gostima

Linker
01. svibanj 2024 21:16