JOAQUIN CORCHERO
IZVUKLI SE

Bivši Vatreni otkrio kako je došlo do velikog preokreta: ‘Srce ove momčadi je impresivno, zaslužili smo‘

Ivan Rakiitič je pokazao da će biti jedan od glavnih igrača aktualnog pobjednika Europske lige
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. studeni 2020. 09:49

Adrenalinska injekcija, naslov je koji dominira u listu Diario de Sevilla. Ovaj povratak nije mogao biti epskiji, ističe dnevnik koji slavi ‘neslomljivi duh’ andaluzijske momčadi. Sportski dnevnik As piše kako je vjera Lopeteguijeve momčadi neslomljiva, te da neograničeno vjeruje u svoje sposobnosti.
Ne čude svi ti komplimenti, jer se aktualni osvajač Europske lige u srijedu uspio izvući iz vrlo teške situacije. Krasnodar je imao vodstvo od 1:2 i igrača više cijelo drugo poluvrijeme nakon isključenja Jesusa Navasa, ali je Sevilla odgovorila svim izazovima i na kraju uzela sva tri boda s kojima je stigla na korak do eliminacijske faze elitnog natjecanja.

Sretni zbog bodova

- Sretni smo zbog tri boda. Pobjeda je zaslužena, ali smo je ostvarili na kompliciran način s obzirom na to da nam se dogodilo sve lođe što nam se moglo dogoditi. Sve se zbilo vrlo brzo, nakon pola sata gubili smo 0:2, a bili smo bolji. Navasovo isključenje stvorilo nam je dodatne poteškoće, ali je momčad u nastavku imala vrlo dobar mentalitet. komentirao je trener Seville Julen Lopetegui.

image
DPPI via AFP

En-Nesyri je s dva pogotka u drugom poluvremenu osigurao Sevilli tek drugu pobjedu u posljednjih sedam nastupa u svim natjecanjima.
- Karakter i napor kojeg smo uložili bili su ‘barbarski’. Napokon smo uspjeli zabiti i ostvariti cilj. Sretni smo kad naši igrači postižu pogotke, važno je da momčad radi svoj posao i prilika će i dalje sigurno biti. Ne trebamo se sad opustiti, u subotu nas čeka važna prvenstvena utakmica - kazao je Lopetegui.


Trojica su se igrača svojom igrom i učinkom posebno izdvojili u velikom trijumfu. Španjolski sportski dnevnik Marca dao je najveću ocjenu (tri zvjezdice) En-Nesyriju, Ocamposu i hrvatskom veznjaku Ivanu Rakitiću. Ovog ljeta Barcelona ga je otpisala, novi trener Ronald Koeman zajedno s bivšim predsjednikom Bartomeuom označio je Rakitića kao jedan od problema koje valja riješiti. Tjerali su ga s Camp Noua i godinu dana ranije, nije se dao i pokazao je koliko je važan bio, a i sad se može osjetiti da Raketino iskustvo i kvaliteta nedostaju katalonskoj momčadi.
Međutim, njegova je realnost postala Sevilla, klub u kojem je ostavio dubok trag, i koji ga je prihvatio natrag raširenih ruku. Vratio se Rakitić u grad u kojem je upoznao buduću suprugu i zasnovao obitelj, no prve utakmice u novoj-staroj momčadi nisu mu donijele preveliku radost. Sevilla je u kolovozu osvojila Europsku ligu i slabije ušla u domaće prvenstvo, na ljestvici je tek 16. sa sedam bodova.

image
Rakitić protiv Krasnodara
Statistika: Sofascore

- Mi nikad ne odustajemo - bila je Ivanova poruka nakon slabih rezultata koje je momčad ostvarivala u posljednje vrijeme.
Možda je ogled s Krasnodarom predstavljao prekretnicu prema boljoj budućnosti, u svakom slučaju Andalužani su se u srijedu napunili ogromnim samopouzdanjem jer su se izvukli iz gotovo nemoguće situacije, a velike zasluge za to imao je i Rakitić. Glavom je krasno zabio prvi gol za 1:2, da bi potom iz slobodnog udarca pogodio vratnicu nakon čega je odbijenu loptu En-Nesyri zakucao u mrežu za konačnih 3:2.

Čudna situacija

- U prvom poluvremenu našli smo se u čudnoj situaciji, gubili smo 0:2, kaznili su naše rijetke pogreške, to moramo izbjegavati ubuduće. Međutim, ova momčad ima impresivno samopouzdanje i hrabrost, mogli smo zabiti i više od tri gola. Što se mene tiče, napokon sam opet postigao pogodak na mom stadionu i pomogao momčadi. Nastavit ćemo raditi i pripremati se za vikend, čeka nas teška utakmica s Osasunom - rekao je Rakitić.
Otkrio je i o čemu su on i suigrači razgovarali na poluvremenu, kad su ostali s igračem manje.
- O vjeri i povjerenju. Srce ove momčadi je impresivno i zaslužili smo ovo. Momčad je uvijek imala puno samopouzdanja, ali ovo će nam ga dodatno podići i to na impresivan način. Naučili smo da moramo biti ponosni što smo igrači Seville i trebamo nastaviti ovako.
Naravno, i njemu nedostaje ozračje kakvo je na tribinama bilo uobičajeno prije pojave korone.
- Ovu pobjedu posvećujem svim našim navijačima. Nedostaju i meni i suigračima, znamo da i mi nedostajemo njima - zaključio je Ivan Rakitić.

Linker
06. svibanj 2024 02:37