BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
UPOZORENJE DINAMU

Bivši Vatreni otkriva kako se proveo protiv Villarreala: ‘Poveli smo u 78. minuti, pa dobili tri gola!‘

‘Villarreal je vrhunska ekipa s odličnim igračima, ali drugačija nego Tottenham...‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. travanj 2021. 18:48

Filip Ozobić i njegov Karabakh ove sezone vode tešku borbu za prvaka Azerbajdžana jer Neftči im opasno prijeti i zaostaje jedan bod. Hrvatski nogometaš zabio je u prvenstvu i Europi 11 golova i dodao 7 asistencija. U skupini Europske lige igrali su s Villarrealom. Samo jednom. Drugi susret u Španjolskoj u prosincu nije odigran jer imali smo velik broj pozitivnih igrača pa je registriran 3:0 za Žutu podmornicu. Prvi dvoboj igrali smo u Istanbulu na stadionu Basaksehira zbog rata između Azerbajdžana i Armenije.

- Na kraju smo poraženi 3:1, ali mogli smo daleko bolje proći - kazao nam je Ozobić.

Što bi savjetovao Dinamovim igračima?

- Villarrreal je ekipa koja će iskoristiti svaku pogrešku. Moraju biti maksimalno koncentrirani, ali u utakmicu trebaju ući bez straha. Mi smo dobro igrali, pogotovo u prvom poluvremenu kad smo imali veći posjed lopte. U nastavku su nas pritisnuli, iako smo mi zabili prvi gol u 78. minuti. Unatoč tako kasnom vodstvu do kraja smo primili tri pogotka i završilo je 1:3. Zabili su nam Yeremi Pino i u dva navrata Paco Alcacer, s time da je drugi pogodak Alcacera bio s bijele točke u šestoj minuti sudačke nadoknade. Dobili smo lake golove. Dinamo bi se trebao, koliko je god to moguće, nametnuti u igri - konstatirao je Ozobić.

U čemu je snaga Villarreala?

- Moj je dojam da im je glavna prednost na kraju bila što svaka tri dana igraju jaku utakmicu, a mi nismo navikli na takav ritam susreta. Potrošili smo se i pali u završnici. U to doba Villarreal je bio u odličnoj formi, pri samom vrhu španjolske lige. Kasnije su popustili u rezultatima.

Kaže da je gledao Dinamo s Tottenhamom.

- Villarreal je vrhunska ekipa s odličnim igračima, ali drugačija nego Tottenham. Brzi su i vrhunski znalci, jako ozbiljna ekipa. Nisu slučajno svake godine pri vrhu španjolskog prvenstva. Dinamo treba igrati svoju igru, a ujedno mora biti svjestan da Španjolci vole imati loptu u nogama. Bit će to za Dinamo jako zahtjevna utakmica - zaključio je Ozobić, kojemu na kraju sezone istječe ugovor s Karabakhom.

- Nismo još razgovarali što dalje, hoću li ostati ili ne, igram stalno, nitko mi ne pravi probleme zbog toga što mi ugovor istječe - konstatirao je. Pet godina je u Azerbajdžanu i na ljeto dobiva pravo igranja za njihovu reprezentaciju, no ništa još nije definirano.

Linker
24. travanj 2024 02:43