CROPIX
JAKA PORTUGALSKA MOMČAD

BJELICA UŽIVO GLEDAO BENFICU! POSEBNO GA ODUŠEVILA DVA IGRAČA 'Ovo je najbolja momčad protiv koje ćemo odmjeriti snage u ovim europskim utakmicama!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. veljača 2019. 10:00

Suparnik zagrebačkog Dinama u osmini finala Europske lige, Benfica porazio je Chaves sa 4-0 u posljednjem susretu 23. kola portugalskog nogometnog prvenstva.

Portugalski velikan rutinski je odradio posao protiv slabašnog Chavesa, a sav posao domaćin je obavio već u prvom poluvremenu postigavši tri gola. U nastavku susreta Benfica je zabila još jedan gol za osmu uzastopnu ligašku pobjedu.

Strijelci su bili Rafa Silva (19), Joa Felix (37), Haris Seferović (43) i Jonas (90). Hrvatski nogometaš Filip Krovinović nije nastupio za Benficu.

Benfica se ovom pobjedom približila vodećem Portu na samo bod zaostatka. Porto vodi sa 57 bodova, dok Benfica ima 56 bodova. Na trećem mjestu je Sporting Braga sa 49 bodova.

Soccer Football - Champions League - Group Stage - Group E - AEK Athens v Benfica - OAKA Spiros Louis, Athens, Greece - October 2, 2018  Benfica's Alex Grimaldo (hidden) celebrates scoring their second goal with Andre Almeida and team mates as AEK Athens' Niklas Hult reacts  REUTERS/Costas Baltas
REUTERS/Costas Baltas

Benficu je uživo prati i trener Dinama Nenad Bjelica.

- Ovo je definitivno najbolja momčad protiv koje ćemo odmjeriti snage u ovim europskim utakmicama, rekao bih puno bolja momčadi čak i od Young Boysa. Sve su to igrač i s vrhunskom individualnom kvalitetom. Ekipa koja igra jako brzo, ima jako brze i talentirane igrače. To je jedan spoj mladosti i iskustva.

Lisabonski sastav sada očekuju dva važna gostovanja. U subotu će Benfica na Dragau odmjeriti snage protiv Porta u možda i ključnoj utakmici prvenstva, a potom 7. ožujka gostuje u Zagrebu u prvom susretu osmine finala Europske lige protiv Dinama.

- Jako su neugodni ako im se ostavi previše prostora. Odlični Joao Felix i Seferović u napadu, ma vrhunska momčad i sigurno najbolja s od ovih s kojima smo igrali. Radi se o visoko kvalitetnoj momčadi kojoj će se moći parirati samo maksimalnom koncentracijom u obje utakmice i to svih 11 igrača.

Rezultati by SofaScore

Linker
17. svibanj 2024 13:27