Screenshot
'DINAMO POBJEĐUJE ANDERLECHT'

BORIO SE NA TRAVNJAKU I U RINGU, A DINAMOVI NAVIJAČI PAMTE GA PO GOLU KOJIM JE SRUŠIO VELIKANA Ponosan sam što sam igrao s takvim igračkim veličinama

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. listopad 2018. 17:38

Jedna od prvih asocijacija na Anderlecht, kad je u pitanju Dinamu, svakako je Miroslav Slepička. Češki napadač sigurno ne spada u najveća i najbolja pojačanja u Dinamovoj povijesti, ali zabio je taj gol o kojemu se posebno priča zadnjih dana. Gol na Vanden Stocku, za pobjedu protiv Anderlechta, koja na kraju nije bila važna.

Uhvatili smo ga u Češkoj, u rehabilitacijskom krevetu, kaže da je baš došao s operacije. Prva pomisao, nije valjda dobio batina u MMA ringu, po tome ga u zadnje vrijeme najviše pamtimo?

- Ne, nisam više u MMA. To je bila jedna borba, pobijedio sam i onda sam dobio ponudu da se vratim nogometu. S MMA je gotovo, sad opet igram na visokoj razini. U prvoj ligi u Češkoj, igrač sam Pribrama i jako mi dobro ide - priča nam Slepička u jednom dahu, otkrivajući da se potpuno vratio i koncentirao na nogomet.

- Imam 36 godina, bio sam godinu i pol u mirovini, ali pozvao me u Pribram trener koji me trenirao dok sam bio klinac, jako sam mu zahvalan u karijeri. I kad me zvao, nisam ga mogao odbiti. Pribram je bio u trećoj ligi, lani u drugoj, sad smo u prvom rangu, zabio sam četiri gola dosad, između ostalih i praškoj Sparti. Osjećam se odlično, mislim da mogu još neko vrijeme igrati na ovoj razini.

FOTO: Fight Site

Opet ću se vratiti

Bez obzira na operaciju?

- Ma, u susretu protiv Karvine ozlijedio sam zglob, morao sam na operaciju, ali nije to moj nogometni kraj. Vratit ću se sigurno, za mjesec, dva, tri, još ću zabijati u prvoj ligi.

Onda je on krenuo s pitanjima. ‘Gdje je Sammir, što će biti sa Zdravkom, kako je Zoki’..., trajalo bi to još dugo, ali okrenuli smo se Anderlechtu.

- Kako se ne bih sjećao te utakmice. Kao da je jučer bilo, Tomečak je ubacio, ja sam zabio glavom. Jedan od mojih najdražih i najvažnijih golova u karijeri, iako na kraju nismo prošli dalje. Izgubili smo od Temišvara u Maksimiru, ali i da nismo, ne bismo prošli, dalje su išli Ajax i Anderlecht. Često sam poslije na internetu gledao taj gol, pogledam ga i danas, stvarno je bila utakmica i trenutak za pamćenje.

Tadašnjih suigrača danas više nema u Maksimiru.

- Da, sve se promijenilo, ali i prošlo je puno vremena. Jedino je Ademi ostao iz tog doba (došao ljeto kasnije, nap.a.), ostali su se razasuli po svijetu. Ali i napravili sjajne karijere.

Onda se Slepička sam počeo sjećati.

- Onaj Anderlecht je bio bolji od današnjeg, sigurno. Pa, tamo je igrao Lukaku, već se tada znalo da će biti igrač za velike klubove. Sjećam se kako se Lovren borio protiv njega, pričao je kako je ‘mali’ jak i težak za čuvanje, a imao je samo 16 godina. Iako, nitko nije vjerovao da je tako mlad. Koliko je bio jak, svi su mislili da ima 26, ha-ha. Odličan je bio Anderlecht tada, ali bili smo i mi dobri, šteta što nismo uspjeli, imali smo kvalitetu.

Varazdin, 070810.
Stadion NK Varazdin.
Prva HNL, 3.kolo.
Varazdin- Dinamo. 
Na fotografiji: Miroslav Slepicka.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX
Miroslav Slepička u dresu Dinama.

Dobar osjećaj

Kad priča o kvaliteti, padne mu na pamet Mundijal u Rusiji.

- Gledao sam Hrvatsku i navijao za vas, pričao sam ljudima da sam igrao u momčadi s pola reprezentacije. Lovren, Badelj, Vrsaljko, Kovačić, Kramarić, Mandžukić..., danas sam ponosan što sam bio suigrač takvim veličinama. Proživljavao sam uspjehe Hrvatske u Rusiji kao da su moji, svaka čast.

Vratimo se Dinamu i Anderlechtu, prati li Slepička i danas rezultate maksimirskog kluba?

- Naravno, navijam za Modre, gledam utakmice kad god mogu. Vidio sam da su pobijedili Fenerbahče, velika je to pobjeda, ovaj Dinamo stvarno igra odličan nogomet. Znam koliko je teško iz godine u godinu pričati o prolasku skupine, ali imam stvarno osjećaj da bi ove sezone Dinamo mogao napraviti taj iskorak. Trener je vrhunski posložio momčad, Dinamo igra pravi europski nogomet, vjerujem u ovu momčad. Kažem, Anderlecht, koliko sam pratio, nije ni sjena onoga protiv kojeg smo mi igrali, nema više Lukakua i velikih zvijezda. Znate što, uvjeren sam da će Dinamo pobijediti već u Bruxellesu, a onda rutinski osvojiti još nekoliko bodova za prolazak skupine.

Tko mu se sviđa od pojedinaca u Dinamovoj momčadi, koji je igrač po njegovom ukusu?

- Teško mi je izdvajati pojedince, Dinamo je odlična momčad, ali ako bih nekoga spomenuo onda je to ovaj stoper, Francuz. Theophile, je l’ da? I ovaj koji daje puno golova ove sezone, Hajrović. Odličan igrač. Ali, ponavljam, nema Dinamo samo dva ili tri dobra igrača, Dinamo ima igru koja će ga dovesti do europskog proljeća.

Navijam za proljeće

Dođe li Slepička ikad u Zagreb, posjeti li Maksimir?

- Ne mogu reći da sam bio u Maksimiru, da sam gledao utakmicu uživo, nema tamo više igrača s kojima sam ja igrao. Međutim, kad idem u Hrvatsku na more, uvijek idem preko Zagreba. Stanem, prošećem, posjetim mjesta na koja sam rado išao kad sam tamo igrao. Dinamo i Zagreb ostali su mi u lijepom sjećanju, doista navijam da ove godine Dinamo izbori drugi krug Europske lige.

A možda onda na proljeće i Slepička dođe na utakmicu. Kad već ne može u Bruxelles.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
12. svibanj 2024 06:38