ANDREW MILLIGAN Afp
ODLUKA UEFA-E

Branič Slavije suspendiran zbog rasizma, igrač s kojim se sukobio pod istragom za fizički napad

‘CEDB je odlučio privremeno suspendirati Kudelu za sljedeću europsku takmicu‘
Piše: HinaObjavljeno: 06. travanj 2021. 19:59

Europska nogometna federacija (UEFA) otvorila je disciplinski postupak protiv braniča praške Slavije Ondreja Kudele, te veznjaka Rangersa Glena Kamare zbog navodnog rasističkog zlostavljanja i fizičkog napada.

Kudela je pritom privremeno suspendiran na jednu utakmicu zbog sumnje da je rasistički vrijeđao Kamaru za vrijeme utakmice Rangersa i Slavije u osmini finala Eurospke lige, dok je protiv Kamare otvoren postupak kako bi se procijenilo je li kriv za fizički napad u tunelu Ibroxa.

Kamara je nakon utakmice optužio braniča Slavije za rasističko vrijeđanje na travnjaku, da bi se nakon susreta gosti požalili da je njihov igrač fizički napadnut u tunelu Ibroxa.

Kudela je negirao optužbe i njegov je klub stao uz njega, podnoseći službenu žalbu škotskoj policiji, putem češkog veleposlanstva u Londonu, navodeći da je 34-godišnji branič nakon utakmice fizički napadnut.

UEFA je objavila kako njezino Nadzorno, etičko i disciplinsko tijelo (CEDB) istražuje Kudelu zbog potencijalnog kršenja UEFA-inih propisa zbog rasizma i drugog diskriminirajućeg ponašanja te je igrač zbog toga privremeno suspendiran na jednu utakmicu.

"CEDB je odlučio privremeno suspendirati Kudelu za sljedeću europsku takmicu," navodi se u priopćenju. To znači da će Kudela propustiti prvu utakmicu četvrtfinala Europske lige protiv Arsenala u četvrtak u Londonu.

UEFA je također dodala kako je protiv Kamare otvoren postupak kako bi se procijenilo je li kriv za napad, zbog čega mu prijeti pet utakmica suspenzije.

Nakon što je prvi susret u Pragu završio 1-1, Slavija je u Glasgowu pobijedila sa 2-0 plasiravši se u četvrtfinale Europske lige u kojem će igrati protiv Arsenala.

Linker
17. travanj 2024 17:26