AFP
VELIKI IZAZOV

‘Čak niti Dinamo nije tako posložen kao Kopenhagen!‘ Jednom izjavom poslao poruku i Dinamu i Rijeci

"Danska liga je jača od HNL-a! Klubovi imaju više novca, bolja je infrastruktura, više se ulaže"
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. listopad 2020. 10:28

Robert Mudražija (23) u Kopenhagen je stigao iz Osijeka u siječnju 2019. godine. U prva tri kola danskog prvenstva igrao je u sve tri utakmice, protiv Odensea, Bröndbyia i Vejlea. Kopenhagen nije dobro startao, u te tri utakmice dva puta su poraženi, uzeli su tek bod protiv Vejlea, na desetom su mjestu od 12 klubova tamošnjeg prvenstva...

- Da, nismo dobro startali, definitivno je loš rezultat, samo jedan bod je malo nakon tri odigrana kola. Međutim, taj naš start u prvenstvu nema veze s ovom današnjom utakmicom. Naš je cilj Europska liga, vjerujem da ćemo ga ostvariti - kazao je Mudražija.

Veća razina

Priča nam kako je dolazak u Kopenhagen za njegovu karijeru bio pravi potez.
- Kopenhagen je zaista bio stepenica više. Nije sad to nešto preveliko, nekakav jaki “boom” u karijeri, ali taj klub je baš ono što mi treba za razvoj karijere. Zadovoljan sam, klub je organizacijski maksimalno uređen, tako da se postupno nogometno razvijam, sve je super.

image
Očekivana postava Dinama za Floru
SN

Zanimalo nas je kako mladi veznjak uspoređuje dansku ligu i HNL?
- Po mom mišljenju, danska liga je jača od HNL-a! Klubovi imaju više financijskih sredstava od naših, bolja je infrastruktura, više se ulaže. U danskom prvenstvu svatko svakoga može pobijediti. Ne postoji takva kvalitativna razlika kao što je u HNL-u. Recimo, nema takve razlike kao što je ima Dinamo u odnosu na ostale klubove. Igra se čvršće, jače, ritam je žešći nego u HNL-u. Ima još jedna vrlo bitna stvar. Ovdje se više radi na taktici nego kod nas! Evo, mogu vam kazati kako je to kod nas. Na treninzima se radi baš na svakom tehničkom detalju, analize su iscrpne. Veća je razina, definitivno. Mi, recimo, svake godine igramo Europu.

Zanimalo nas je kakva je razlika između njegovog bivšeg kluba Osijeka i Kopenhagena?
- Zato sam i otišao u Kopenhagen jer je veći klub od Osijeka. Stvarno je stepenica više, u svemu. Uostalom, posljednja europska utakmica bila nam je protiv Manchester Uniteda, tko zna bih li ikad s Osijekom igrao protiv tog kultnog kluba. A jedva su nas dobili, iz “li-la” jedanaesterca.

Dinamo je naša najbolja momčad, je li Kopenhagen razina ZG-kluba?
- To bi bila neizvjesna, ravnopravna utakmica. Čak držim da niti Dinamo nije tako posložen kao Kopenhagen. Koliko se tu samo ulaže u trenere, skaute, svu logistiku vezanu uz momčad. Kad je igra u pitanju, Dinamo sigurno igra više napadački nogomet od nas, ima više pojedinačne kvalitete, Modri stvaraju mlade igrače koji se prodaju za 20 milijuna eura. Mi s druge strane nemamo takve pojedince, zvijezde, ali imamo - momčad! Kopenhagen krasi zajedništvo, iznimno disciplinirana igra.

image
Očekivana postava Rijeke za Kopenhagen
SN

Nakon svega što nam je ispričao, zaključili smo da Rijeka danas i nema neke prevelike šanse ili...?
- Realno, mi bismo trebali proći u Europsku ligu, vjerujem u svoju momčad. Mi smo favoriti, od toga ne bježimo. Međutim, znam da se Rijeka neće predati i bez borbe položiti oružje. Konačno, nema navijača na tribinama, igra se samo jedna utakmica, zato trebamo biti oprezni. Sve govori u prilog tome da ćemo mi trijumfirati, ali nogomet je nepredvidiv, Rijeku dočekujemo s respektom - zaključio je Mudražija.

Linker
07. veljača 2021 18:15