SN Sn
A DEBITIRAO JE PROTIV DINAMA

Čovjek koji je prvi shvatio tko je Mislav Oršić: ‘Tog dana mi je prodao 3 tunela! Šteta što nisam bio...‘

O Dinamovom junaku govore trener koji ga je gurnuo među seniore i razrednik u osnovnoj školi
Piše: Davorin Olivari, Predrag JurišićObjavljeno: 21. ožujak 2021. 16:18

Borimir Perković svojedobno je kao trener Dinama prvi dao priliku Mislavu Oršiću u seniorskom nogometu.

- Imao je Mislav tada 17 godina... Već je tada pokazivao karakteristike koje su nagovještavale da bi mogao postati vrhunski igrač. Prije nego što sam preuzeo Inter, bio sam bez posla, pa sam često gledao treninge kadeta i juniora. Kad sam postao trener, odmah sam ga priključio momčadi. U zimu 2009. godine sa mnom je išao na zimske pripreme... - prisjetio se Perković.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

A znate li protiv koga je Oršić debitirao?

- Mislim da je Mislav baš debitirao protiv Dinama! Gubili smo 0:1, a on je tada pogodio gredu. Tako da je ostalo tih 0:1, Dinamo nas je dobio u Zaprešiću. Tada mi je brzo postao standardni igrač momčadi, počeo sam ga forsirati, stalno je igrao - kazao je Perković.

Mislav mi je u osmom razredu ‘prodao’ tri tunela

Kad je Mislav Oršić hat-trickom protiv Atalante punio stranice medija, putem Facebooka mu je čestitao njegov bivši razrednik, tada saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev porukom “Mislav Oršić, pozlatili ti se svi oni izostanci koje sam ti kao razrednik opravdavao. Trebao sam biti nogometni skaut, a ne vjeroučitelj”.

- Od malena sam znao da će Mislav biti fantastičan nogometaš, stoga sam mu i omogućio odgovaranje po dogovoru. Nogomet mu se nije dao izbiti iz glave - rekao je Sladoljev.

Sladoljev je istaknuo kako je od Oršićevih osnovnoškolskih dana znao da ima mnogo potencijala.

- Prisjetio sam se kraja njegovog osmog razreda, kada se igrala utakmica između osnovnoškolaca i profesora. Mislav mi je tada “prodao” tri tunela, odmah sam znao da će se razviti u sjajnog nogometaša. Šteta što nisam bio nogometni skaut.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 21:24