DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
SJAJNA PREDSTAVA

Čovjeka se nije vidjelo na terenu! Modri su ga strpali u mali džep: ‘Danima smo se pripremali za njega‘

‘Radi se zaista o sjajnom napadaču koji je ove, ali i prošle sezone zabio mnogo pogodaka‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. listopad 2021. 23:13

Nije to nikakvo posebno iznenađenje, jer je obično takav, ali danski stoper Rasmus Lauritsen odigrao je odličnu utakmicu u Genku. Ras, kako ga zovu u Maksimiru i Theophile potpuno su zaustavili jednog od najboljih europskih strijelaca ove sezone, Paula Onuachua. Nijerijac se praktiči nije vidio, svaki put kad bi primio loptu, Lauritsen ili Theophile bi ga 'izgurali' izvan šesnaesterca, često ga duplirali, obrana je stvarno odigrano za prste polizati. Jučer nakon povratka iz Belgije pitali smo Lauritsena što je bio ključ modre pobjede u Genku?

- Igrali smo s puno energije, kao momčad, a svaki igrač dao je sve od sebe, igrao je s srcem. Naravno i taktika je bila sjajno posložena, naš trener i njegiov stručni stožer super su analizirali Belgijance, a mi smo ispunili ono što je od nas traženo. Ma, kad se Dinamu poklopi sve, onda mu nitko u Europskoj ligi nije nepobjediv. Imali smo zaista ogromni momčadski duh, kad si prepun takve energije, onda je sve moguće. Imali smo jasno i konkretan plan igre, prepustiti loptu suparniku, te onda po oduzetoj lopti napraviti brzu tranziciju igre. To nam je izvrsno uspjelo kod prvgog pohotka. Imao sam dobar osjećaj čim je krenula utakmica, a još i bolji kad je završila, U nastavku natjecanja u Europskoj ligi biti ćemo opasni za svakog suprnika - kazao nam je uvodu Lauritsen.

image
DENIS LOVROVIC Afp

Prije utakmice uvijek se, kad je Genk u pitanju spominjalo samo jedno ime. Paul Onuachu... Čovjek je zabijao kao na tekućoj traci do nije naletio na Modre. Jednostavno, spremili ste ga u mali džep...

- Da, imali smo posebnu pripremu za njega u danima koji su prethodili utakmici u Belgiji. Radi se zaista o sjajnom napadaču koji je ove, ali i prošle sezone zabio mnogo pogodaka. Međutim, zasluge za njegovo limitiranje treba raspodijeliti na cijelu momčad. Ako ste primijetili, nikad nismo došli u situaciju da protiv njega moramo igrati 'jedan na jedan'. i Uvijek smo ga i duplirali, veliku pomoć imali smo od veznih igrača. Bili smo jako pametni, mudri. Ako je Onuachu i primao lopte, bilo je to daleko od našeg gola, nije ih primio u šesnaestercu.

Otkrio nam je Rasmus jedan zanimljiv podatak...
- Znam Onuachua, skupa smo igrali prije pet godina u akademiji Mitdjyillanda. Često sam se sudarao s njim na treninzima. Imao sam i tog iskustva, ali naravno, stvari su se s vremenom promijenile. Nigerijskog napadača smo u Belgiji zaustavili zajedno!

Pitamo ga je li mu bolje igrati s trojicom u zadnjoj liniji ili s četvoricom kako se Krznarova momčad predstavila u Genku?
- Igram onako kako mi trener Krznar kaže. On slaže formaciju i taktiku. Tako da nije moj posao govorit o tome. Osobno mi odgovara igra s trojicom u zadnjoj liniji, ali posve isto i s četvoricom. Dinamo se pokazuje uspješnim bez obzira kako je postavljena zadnja linija, možemo igrati u bilo kojoj formaciji, a to je naša dodatna snaga. U Genku smo baš odlično odigrali s četvorkom pozadi. Makar, iskreno, nisu vam to baš neke velike promjene u igri. Kad si na terenu onda se odmah prilagodiš, meni je recimo zaista svejedno. Glavno da se pobjeđujuje!

Kazao je nešto i o Dinamovim navijačima koji su Modre bodrili u Belgiji...
- Imalo smo zaista sjajnu podršku s tribina. Naši navijači napravili su jako dobru atmosferu, osjećali smo se jači s njim. Došli su do Belgije, treba im skinuti kapu na tome. Lakše nam je igrati uz njihovo navijanje, bezuvjetnu podršku. Imamo zaista odlične navijače.

image
DENIS LOVROVIC Afp

Očekuje li da će imati istu podršku i na slijedećoj utakmici skupine, protiv Rapida u Beču?
- Nadam se da hoćemo! Beč je bliže od Genka, pa mogu pretpostaviti da će podrška biti još i veća. Nama navijači mnogo znače, daju nam novu energiju i nose prema pobjedama. Oni su vrlo bitan dio našeg uspjeha. Jer nam pomažu i u nekim lošijim razdobljima utakmica. To je krucijalno...

Modri su pobjedom u Genku napravili ogromnu stvar. Uzeli su tri boda na gostovanju momčadi koja je naznačena kao ona s kojom će se boriti za drugo mjesto u skupini. Slijedeća utakmica opet je gostujuća, Modre čekaju Beč i Rapid. Bi li druga uzastopna pobjeda na gostovanju Krznarove dečke približila drugom mjestu skupine?
- Naravno da bi bilo sjajno da uspijemo dobiti dvije uzastopne utakmice na gostovanjima. Ali polako, na kraju skupine, kad se sve odigra će se zbrajati bodovi. Jasno da mi želimo nasgtaviti na proljeće u Europskoj ligi, jer to nam je već postao kontinuitet. No, ništa neće biti odlučeno nakon utakmice s Rapidom, očekuje nas borba da stignemo tamo gdje trebamo biti i gdje zaslužujemo biti - zaključio je Lauritsen

Linker
25. travanj 2024 21:09