Xavi nije nimalo zadovoljan ždrijebom Europske lige

 MICHAL CIZEK Afp
NEZADOVLJSTVO U BARCI

Cristiano Ronaldo se vraća omiljenoj mušteriji s Camp Noua! Xavi: ‘Dobili smo najgoreg mogućeg protivnika‘

Samo su tri kluba kojima je Portugalac zabijao više nego Barceloni
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 07. studeni 2022. 15:26

Europska liga ostat će bez jednog od favorita za naslov u izrazito ranoj fazi natjecanja. Ples kuglica u Nyonu spojio je Barcelonu s Manchester Unitedom u 1/32 finala, u takozvanoj međurundi nokaut faze drugog razreda Europe. Prvi glasovi iz katalonskog kluba jasno nalažu da dolazak Crvenih vragova na Camp Nouu i nije pretjerano sretan scenarij.

"Ždrijeb nam je opet donio najtežeg protivnika, istina je da Barcelona nema sreće s kuglicama. Manchester United je, barem ‘na papiru‘, najkompliciraniji suparnik kojeg smo mogli dobiti. Morat ćemo biti kompetitivni, igrači bi trebali biti još motiviraniji jer radi se o jakom suparniku", prokomentirao je trener Xavi Hernandez, koji se nije mogao suzdržati od blagog jadikovanja.

Pohvalio je i rad Erika ten Haga u debitantskoj mu sezoni na klupi Old Trafforda, a onda još jednom naglasio nesretnu sudbinu svoje momčadi.

"Manchester United mnogo je narastao dolaskom Ten Haga, mislim da ima sjajne igrače. To je suparnik nam može naštetiti", prenosi Marca riječi bivšeg veznjaka Katalonaca.

Ostane li u redovima Crvenih vragova, Cristiano Ronaldo vratit će se na Camp Nouu. Barcelona je Portugalcu jedan od najdražih protivnika i tada je posebno motiviran, govore brojke. Ronaldo je zabijao katalonskom gigantu 20 puta u 34 nastupa. U karijeri je više zabijao jedino Sevilli (27), Atletico Madridu (25) i Getafeu (27).

Zadnji put CR7 je igrao protiv Barce u prosincu 2020., dok je još nosio dres Juventusa. Bilo je to u grupnoj fazi Lige prvaka, a postigao je dva pogotka u 3:0 pobjedi na Camp Nouu. Davnih dana u dresu Vragova također se suprotstavio Barceloni - u polufinalu Lige prvaka sezone 2007./2008., kada nije poentirao, no njegova momčad prošla je u finale. Bio je to posljednji put da je Manchester United slavio nad Barcom (kasnije i osvojio LP), od tada pamte četiri poraza iz ogleda s Kataloncima u Ligi prvaka.

Prva utakmica zakazana je za 16. veljače pod tribinama Camp Noua, a tjedan dana kasnije slijedi uzvrat na Old Traffordu.

Linker
22. travanj 2024 00:41