STRINGER/Sputnik
Jasna poruka

CSKA u Zagreb bez Vlašića, drugi Hrvat poručuje: ‘Nadam se da možemo pokvariti njihov savršen učinak‘

Mladi hrvatski reprezentativac u redovima moskovskog CSKA najavio okršaj protiv Dinama
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. prosinac 2020. 17:37

Kristijan Bistrović prošlog je tjedna produljio ugovor s CSKA-om do ljeta 2025. godine.

- U svim razgovorima s ljudima iz Uprave i klupskog vodstva vidjelo se da me jako vole i cijene, kao što cijene sve što sam napravio. Ostavio sam trag, a oni su ovim ugovorom i konkretno pokazali da su zadovoljni sa mnom i da računaju sa mnom u budućnosti. Možda sad situacija za mene nije najbolja u smislu količine igranja, ali u nogometu se sve to jako brzo promijeni. Ja stalno radim maksimalno i spreman sam - javio nam je Bistrović iz Moskve.

Iz ruske metropole stizale su informacije da ga je klub čak želio prodati u ljetnom prijelaznom roku, a trener Viktor Gončarenko stavio ga je u drugi plan te ga uglavnom koristi kao zamjenu u završnicama utakmica. Stoga je produljenje ipak iznenađenje.

- Da, obično ne potpisuješ novi ugovor dok si u drugom planu i s jedne strane to jest iznenađenje. Međutim, svaki put dok sam razgovarao s ljudima iz Uprave oni su me hvalili i davali mi do znanja da vrijedim. Sigurno da je novi ugovor veliko priznanje za mene, to je ujedno i naplata sveg rada, truda i odricanja, još i od ranije dok nisam bio u klubu. Sad radim i više nego prije, to mi je potvrda da se dobar rad i trud uvijek nagrađuju u životu, uvijek se to mora vratiti. Presretan sam ovakvim raspletom.

Kakvu budućnost očekujete u Moskvi?

- Teško je reći, budućnost je uvijek nepredvidljiva. Prvi i glavni cilj je da opet postanem standardan kao i prije, zasad mi je to i jedini cilj. Dok igraš stalno, dok imaš kontinuitet, onda sve dođe na svoje mjesto...

CSKA je u nedjelju kiksao protiv Himkija odigravši 2:2. Što se događa?

- To je bilo baš veliko razočaranje. Upali smo u neku krizu poslije zadnje reprezentativne stanke, nismo pobijedili niti jednu utakmicu. Pokušavamo se izvući iz toga, Himki je bio idealna prilika. Dominirali smo u prvom poluvremenu, imali 15 udaraca, oni jedan. Na kraju smo olako dobili dva gola, čupali smo se, ali nismo uspjeli preokrenuti. Marljivo radimo i trudimo se ispraviti situaciju, dobro je što konkurenti nisu previše odmaknuli.

A kako je u klubu doživljeno ispadanje iz Europske lige kolo prije kraja?

- Za mene je to veliki kiks, ali nekako imam osjećaj da je ljudima u klubu puno važnije domaće prvenstvo, da im svaki kiks u ruskoj ligi teže pada. Stvaramo puno više prilika dok igramo europske utakmice, ali ne zabijamo golove. Od pet kola Europske lige u četiri je bilo tako, stvarno ne znam koji je tome razlog. U ruskom prvenstvu stvaramo puno manje šansi, igra se dosta tvrđe, ali ipak zabijamo golove...

Jeste li mislili da Dinamo može biti ovako dobar kao što je bio u skupini Europske lige?

- Znalo se da oni u zadnjih par godina u Europi i Ligi prvaka pokazuju da su konkurentni. Prošli su skupinu prošle i ove godine, sad već imaju i puno iskustva. To što nisu primili gol pet kola u Europskoj ligi je fascinantan podatak, ali ujedno i pokazatelj njihove kvalitete. Međutim, iskreno se nadam da im u četvrtak možemo pokvariti taj njihov učinak u obrani, a ujedno poboljšati svoj u napadu.

Veznjak CSKA ujedno je i član mlade reprezentacije Hrvatske koja je izborila nastup na Europskom prvenstvu.

- Mislim da smo završnicu Eura trebali izboriti i puno lakše, ali s Hrvatskom je uvijek neka drama, ne može jednostavno. Zaslužili smo to, bila bi ogromna šteta i propust da se nismo plasirali. Veselimo se ždrijebu, mislim da smo baš dobar kolektiv, kao ekipa jako motivirani. Vidjet ćemo koga ćemo dobiti u skupini, pa ćemo moći govoriti više i o našim izgledima - zaključio je Bistrović.

Nikola Vlašić ne dolazi u Zagreb

S obzirom na to da je gostovanje u Zagrebu za jedne i druge rezultatski nevažna utakmica, možda zaigrate od prve minute u Maksimiru?
- Vjerujem da u Hrvatsku nećemo ići u najjačem sastavu i nadam se da ću dobiti priliku u početnoj postavi. Spremam se za tu utakmicu kao i za svaku drugu, kao da ću krenuti od početka, a trener će odlučiti tko će igrati. Naravno da bi mi bilo jako drago zaigrati protiv Dinama, kad odeš u inozemstvo, uvijek se želiš pokazati hrvatskoj publici ako za to postoji prilika. Kažem, bilo bi mi iznimno zadovoljstvo istrčati u Maksimiru - podvukao je Bistrović.
I doista, Bistrovićeve slutnje pokazale su se točnima, CSKA u Zagreb doista dolazi oslabljen, a među onima koji neće istrčati u Maksimiru je i Nikola Vlašić.

500 tisuća eura uplatio je moskovski CSKA za Bistrovića u blagajnu Belupa

CSKA U ZADNJIH MJESEC DANA

22/11/20. (rusko prvenstvo)
CSKA Moskva - Soči 1:1
26/11/20. (europska liga)
CSKA Moskva - Feyenoord 0:0
29/11/20. (rusko prvenstvo)
Rubin - CSKA Moskva 1:0
03/12/20. (europska liga)
CSKA Moskva - Wolfsberger 0:1
06/12/20. (rusko prvenstvo)
CSKA Moskva - Himki 2:2

Linker
25. travanj 2024 18:26