MATIJA DJANJESIC/CROPIX
KOMENTAR

Da je Rijeka u momčadi imala tog jednog igrača, lider španjolske Primere bi vjerojatno bio na koljenima!

Rijeka raste kao drvo bambusa, svaki put kad je vidiš veća je i dojmljivija, igra jači i moćniji nogomet
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. listopad 2020. 09:59

Rijeka se dostojno borila i protiv vodeće momčadi La Lige predstavila kao europski kompetitivna momčad, da je ostalo 0:0 pisali bismo o velikom bodu. Real Sociedad je igrački kvalitetnija ekipa koja je diktirala tempu od prve do zadnje minute, ali nije zabio gol sve do sudačke nadoknade i to je jedino što Riječane može boljeti. Zauzdali su ih, držali pod kontrolom u većom dijelu utakimice, ali Baski "žmiču" protivnika dok ga ne iscijede. Bijeli su padali prema završnici u trci i koncentraciji, gosti su lakše dolazili u šanse i to je rezultiralo pogotkom koji su euforično proslavili.


Rijeka raste kao drvo bambusa, svaki put kad je vidiš veća je i dojmljivija, igra jači i moćniji nogomet, Simon Rožan je najmlađi trener u Europskoj ligi, ali Slovenac je pravi nasljednik Matjaža Keka i na Kvarneru gradi temelje karijere koja bi mogla biti i veća. Zna posao i napreduje zajedno s momčadi. Kad bi u špici imao jednog brzanca koji ima nogometnog znanja koliko i Franko Andrijašević vjerojatnjo bi bacio Real Sociedada na koljena. Ili da je Stjepan Lončar zabio jednu od dvije prilike u prvom poluvremenu.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX


Momčad s Kvarnera opet je bila i angažirana i hrabra, homogena i agresivna, nije je impresionirao suparnik iz Primere. Kako Baski nisu velikan i dugo ih nije bilo u Europi, iako danas imaju jednu od najboljih ekipa u svojoj povijesti, šansa za pozitivan ishod bila je na stolu.


Rijeka je na tablici ostala na nuli, ali iz prve večeri natjecanje po skupinama nosi zarade i bonuse. Dobila je spoznaju da može odigrati mušku i rezultatski napetu utakmicu s najboljima, da njezini igrači nisu "treća liga s dna kontinenta" nego nogometaši koji su sposobni parirati rivalima iz Petice i da u svakoj utakmici mogu dohvatiti poneki bod.


Rijeka je po rejtingu četvrta, njezine ambicije su ograničene, možda će na toj poziciji i završiti skupinu, no ima se pravo nadati, i dokazala je da se zna postaviti na način koji bi mogao donijeti i radost na Kvarner. Ovaj put nije, nova šanse je već u Nizozemskoj. Bit će to zanimljiva skupina u kojoj Rijeka ima šansu uživati i učiti. Jedina je obveza da na kraju dana bude ispračena pljeskom jer dala je sve što je mogla. Kao ovog četvrtka na Rujevici. Pala je tragično, ali držala se gordo!

Linker
16. travanj 2024 07:48