-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA -/Shutterstock Editorial/Profimedia
KOMENTAR TOME NIČOTE

Da vidite ovih dana Zagreb, rasplakali biste se. Pucaju cijevi, most se urušio, a onda dođe Dinamo...

Pisali smo da je ovo utakmica Dinamove istine, sad se pokazalo koliko vrijede Ademi, Petković...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. listopad 2021. 07:04

Prije puno godina legendarni je Tomislav Židak napisao, kad mislite da vam je loše u životu, sjetite se Dinama. Poanta, Dinamu je uvijek gore od svih problema koje ljudi u Zagrebu imaju. Nažalost, naš Žile nije doživio da je Dinamo perjanica Zagreba, da nas Dinamo 'čini sretnim kad tužno je'.

A da vidite ovih dana Zagreb, rasplakali biste se. Pucaju cijevi, most se urušio... Ne možete iz Zagreba ni prema istoku, ni prema zapadu, ne možete prema Zaprešiću niti Varaždinu. Pogledate maksimirski stadion, mislite da ste vidjeli neko čudo stare antičke arhitekture. A onda dođe Dinamo u Genk i našali se s tim belgijskim doprvakom. Izgledalo je kao 'šamar u lice', potom i u drugi obraz. Kad je teško, pošaljite Dinamo prema Belgiji, maknut će sve traume sa srca.

Pogodak Ivanušeca za 0:1 pogledajte OVDJE

Možemo zamisliti Damira Krznara nakon ove pobjede. Možemo zamisiti i sve Dinamove igrače, kako su razmišljali. Ludi novinari, ludi mediji su ih kritzirali, tvrdili im da to nije 'taj' Dinamo. E, sad će im omi pokazati! I neka su, Dinamo je odigrao veliku utakmicu, potpuno neutralizirao Genk, koji je je slovio kao napadačka momčad. Oni zabijaju, pitanje je samo hoće li primiti manje ili više. Ali, Dinamo je odigrao savršeno, Krznar i njegovi suradnici napravili su odličan posao.

image
JOHAN EYCKENS Belga Via Afp

I sve je u toj utakmici išlo Dinamu na ruku, Modri su zaslužili i dva kaznena udarca, oba je zabio Petković. Ivanušec je pokazao da je igrač budućnosti, Ademi - svevremenski!

Pogodak Petkovića za 0:2 pogledajte OVDJE

Napisali smo uoči utakmice da je ovo utakmica Dinamove istine, sad se pokazalo da Ademi, Petković, Ivanušec i ekipa vrijede puno. Ovo je utakmica koja će opet pojačati Dinamove ambicije u Europskoj ligi, nakon ove pobjede drugi krug djeluje vrlo izvjesnim. Šest bodova protiv Rapida i barem bod protiv Genka u Zagrebu, to bi mogao biti recept za prolaz skupine.

Petak, sve će ulice u Zagrebu biti zakrčene. Zbog cijevi u Selskoj i mosta prema Zaprešiću. Sjetite se tada Dinama, kojeg svi kritiziramo, ali kojemu bismo svi poželjeli da je prvak Europe iako to nikad neće biti. Sjetite se belgijskog autoputa po kojem su Modri protutnjali i pobijedili.

Pogodak Petkovića za 0:3 pogledajte OVDJE

Stajat ćemo na Zelenom valu, na Selskoj, na mostu prema Zaprešiću i fućkati... Bit će lakše čekati u gužvi nakon 0:3 Genku. Ne zvuči dobro kao 4:0 s Atalantom, ili onih 3:0 s Tottenhamom. Ali, je veliko, veće od gužve na Selskoj ili prema Zaprešiću. Propao most? Da, jest... Propala je i Belgija, 0:3 piše na semaforu!

Linker
26. travanj 2024 04:44