DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PRESICA NA MAKSIMIRU

‘Dinamo ima gard pobjednika i igrači se ne boje nikoga. West Ham je favorit i to može biti opterećenje‘

Press konferenciju uoči okršaja s West Hamom (četvrtak u 18.45) održali su u redovima Dinama
Piše: SNObjavljeno: 15. rujan 2021. 14:07

Pred novinare su izašli trener Damir Krznar i Rasmus Lauritsen.

"Nadam se da će sutra biti lijep dan za sve koji posjete utakmicu i sve aktere. Veselimo se utakmici, Liga UEFA-e je opet u našem gradu i to su sve razlozi za uživanje. Pokušat ćemo napraviti još jedan dobar rezultat", rekao je Krznar u uvodu.

"Spremni smo za utakmicu i dat ćemo sve od sebe za još jedan velik rezultat. Želimo uživati u utakmici i razveseliti navijače", komentirao je u uvodu Rasmusen.

Vjerujete li medijskim najavama da će West Ham istrčati bez najboljih igrača protiv Dinama na Maksimiru?

"Nije važno vjerujem li u to ili ne. Mi se spremamo za najboljih 11 West Hama. Oni su velika ekipa i jednako je kvalitetan njihov igrač 13, 14 ili 15 jednako kvalitetan kao član iz prve postave", objasnio je Krznar.

Kako izgledaju razgovori s igračima uoči ovako velikih utakmica?

"Mi u stožeru imamo slatke brige. Svi naši igrači uvjereni su da mogu ponoviti prošlu sezonu ili zadnjih dvije, tri. Vjeruju da imaju kapacitet za to, vi vidite u njima gard pobjednika ili barem gard ljudi koji se ne boje nikoga ni u jednoj utakmici.

Možemo li očekivati iznenađenje u formaciji s obzirom na jučerašnji trening?

"Bit ćemo u našoj klasičnoj formaciji s najužim dijelom igrača. U jednom dijelu izbor kadra podredili smo tome da možemo odraditi dva sustava unutar istih 11 igrača, i to je jedna misao kojom smo se vodili, da možemo preformulirati sustav ako bude trebalo.

Je li veći pritisak na Dinamu kao iskusnoj europskoj momčadi ili West Hamu koji ima velika očekivanja?

- Sve to nosi jednu dozu pritiska, ali to je ipak nekakav vjetar u leđa. Najteže je ponavljati i u svakoj pripremi utakmice govorim: "Ajmo ponoviti, ajmo još, možemo i bolje". Zaista su protekle tri sezone bile iznimno dobre za nas. Očekujemo još jednu takvu. Znači, neće nas to sputati. Imamo snage, želje i volje, možemo još. Uvijek su tu granice koje se moraju probijati, mi to možemo. S druge strane, West Ham ima ulogu favorita i to njima može biti opterećenje. Ali tek je početak, vjerujem da ćemo jedni i drugi ući rasterećeni u pravu sportsku utakmicu", objasnio je Krznar.

Kako zaustaviti napadača Michaila Antonija, bilo je pitanje koje je dočekalo Lauritsena?

- Kad prvi put igraš protiv nekog protivnika, gledaš videe i pokušavaš se pripremiti. On je jako dobar igrač, fizički je moćan, imao je dobro razdoblje. Uvijek volim najveće izazove, a ovaj će biti velik. Bit će zabavno boriti se protiv njega. Veselim se, želim igrati protiv dobrih igrača, a u europskim utakmicama možete se boriti protiv jakih pojedinaca i momčadi, upoznati te igrače i vidjeti koliko ste dobri - kaže Danac.

Linker
26. travanj 2024 14:17