DAMIR KRAJAC/CROPIX
PORAZ VLAŠIĆA I DRUŠTVA

Dinamo ima veliku priliku za pobjedu: Vratar spasio oslabljenog domaćina uoči okršaja s Modrima

Dinamo će u četvrtak gostovati kod Feyenoorda, a u drugom susretu sastaju se CSKA i Wolfsberger.
Piše: Hina/Nikola Lipovac/JLObjavljeno: 29. studeni 2020. 17:05

Feyenoord je uz AZ Alkmaar i dalje jedina neporažena momčad nizozemskog nogometnog prvenstva, ali uoči nademtanja s Dinamom u 5. kolu Europske lige momčad Dicka Advocaata i Željka Petrovića nije se proslavila, odigravši samo 1:1 u Rotterdamu s prosječnim Utrechtom.

Štoviše, gosti su stvorili puno više prilika, igrač utakmice bio je domaći vratar Nick Marsman (30), koji će do kraja godine mijenjati ozlijeđenog Bijlowa. Domaćima je nedostakao kartonirani Kökcü, a Advocaat je isprobavao novu zadnju liniju za okršaj s „modrima”, jer standardni desni bek Nieuwkoop ima tri žuta kartona, a dva lijeva beka, Haps i Malacia su ozlijeđeni. Odmarao se iskusni vezist Toornstra, dok protiv Zagrepčana neće biti danskog centafora Jørgensena, isključenog i Moskvi.

Feyenoord je igrao u postavi (4-3-3): Marsman – Geertruida, Spajić, Senesi, Johnston – Diemers, Wehrmann (90+2. Botteghin), J. Teixeira – Berghuis, Jørgensen (85. Bannis), Linssen (70. Narsingh). Gosti su poveli nakon kornera u 50. minuti (Van der Maarel), a izjednačio je Geertruida (65.), nakon što je mu je Senesi spustio Berghuisovo nabacivanje. Dojam je, Dinamo ima veliku priliku za pobjedu!

Identičnim rezultatom je završena i utakmica između Wolfsbergera i Rieda u 9. kolu austrijskog prvenstva.

Domaćin je poveo u 54. minuti golom Joveljića, a izjednačio je Grull iz kaznenog udarca u 85. minuti. Dodajmo kako su gosti od 48. minute igrali bez isključenog Lerchera.

Dario Vizinger je za Wolfsberger igrao od 75. minute. WAC je trenutačno sedmi sa 10 bodova, 12 manje od lidera RB Salzburga.

Moskovski CSKA je u susretu 16. kola ruskog prvenstva poražen na gostovanju kod Rubina sa 0-1, a pogodak oodluke zabio je Đorđe Despotović u 58. minuti.

Silvije Begić je odigrao cijeli susret za Rubin, baš kao i Nikola Vlašić kod gostiju, dok je Kristijan Bistrović ušao u igru u 69. minuti.

CSKA dijeli prvo mjesto sa Zenitom, oba sastava imaju po 32 boda.

Dinamo će u četvrtak gostovati kod Feyenoorda, a u drugom susretu sastaju se CSKA i Wolfsberger.

Na ljestvici vodi Dinamo s osam bodova, Feyenoord na drugom mjestu ima pet, treći je austrijski sastav sa četiri boda, a na začelju je CSKA s tri boda.

Linker
23. travanj 2024 08:29