GORAN MEHKEK/CROPIX
KAKO ĆE IGRATI MODRI

Dinamo izgleda moćno i bez devetorice! Pogledajte vjerojatni sastav, na klupi još jedno poznato ime!?

Naravno, na vezi će biti i Zoran Mamić, ipak je on taj koji će davati koordinate...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. studeni 2020. 07:50

Strah se pokazao opravdanim, nije sve ostalo na Zoranu Mamiću, jednom članu stožera i jednom igraču. Službeni COVID test donio je u srijedu u Maksimir nove loše vijesti. Dan prije utakmice pozitivan nalaz potvrđen je kod još petorice igrača, te nekih članova stručnog stožera.


- Nastavno na službeno testiranje uoči UEFA utakmice, GNK Dinamo obavještava javnost kako je kod petorice igrača prve momčadi ustanovljena prisutnost virusa COVID-19 te oni neće moći nastupiti u utakmici trećeg kola Europske lige protiv austrijskog Wolfsbergera. S četvoricom pozitivnih od ranije, GNK Dinamo ima ukupno devet igrača s UEFA liste koji neće nastupiti na utakmici zbog COVID-19 virusa. Nadalje, pozitivnim su se pokazali nalazi testiranja kod nekoliko članova stručnog stožera te će utakmicu s klupe voditi Alen Peternac - objavio je Dinamo, službeno, u srijedu prijepodne.

image
DAMIR SENCAR


Naravno, nisu u javnost izišli s imenima, međutim, kako smo neslužbeno doznali na popisu zaraženih ima i nekoliko prvotimaca, igrača koji su važne karike momčadi, a među tih devet je i onaj igrač koji je bio pozitivan uoči utakmice u Moskvi.


U svakom slučaju, trener Mamić, koji će, bez obzira što ne može biti na klupi, sastavljati momčad i pripremati utakmicu, ima neočekivane probleme. Ili očekivane, s obzirom na okruženje i situaciju, ali gdje baš sad, prije ovakve utakmice u kojoj Modrima treba pobjeda, tri boda su važna za ostanak na stazi prema europskom proljeće.


Ipak, bez obzira na sve, ima u maksimirskoj svlačionici još igrača, ima Mamić igračku kvalitetu od koje može složiti jako dobru momčad, jedanaestoricu za ozbiljnu bitku. Nema, dakle, plakanja, što je, tu je, pobjeda ostaje cilj i ambicija. Uostalom, gledali smo već ove sezone u Europi više utakmica u kojima je korona desetkovala momčadi pa su igrači i treneri pronašli načine da “skupe glave” i uzmu tri boda. Ako je, primjerice, mogao oslabljeni Šahtar slaviti u Madridu ili AZ kod Napolija, može i Dinamo protiv Wolfsbergera.

image
Vjerojatni sastavi
SN

Kopić na treningu

Rekao bi Ćiro Blažević da ovakva situacija može, dapače, dodatno galvanizirati momčad, biti joj dodatna snaga, pogonsko gorivo. Pa, možda bude tako i u ovom slučaju, možda će baš oni koji istrče dati još više, što se popularno kaže - “120 posto mogućnosti”.


Dinamo je, dakle, službeno objavio da će momčad voditi Alen Peternac, koji je drugi Mamićev pomoćnik, prvi je, inače, Damir Krznar.


Međutim, kako Peternac još nema odgovarajuću trenersku licencu, dakle, mogao bi voditi momčad kao predstavnik kluba, u Maksimiru su dan uoči utakmice došli na ideju da uz njega na klupi sjedi i Željko Kopić. Iako je trenutno šef Dinamove omladinske škole, Kopić ipak ima i licencu i trenersko iskustvo na toj razini. Još nije sigurno hoće li Kopić doista i biti na klupi, treba, naime, riješiti neke detalje, od COVID testa do svega ostaloga, ali s obzirom da je Kopić u srijedu sudjelovao i na Dinamovom treningu, logično je zaključiti da tu nema problema i da će on biti i u četvrtak na klupi.

Naravno, na vezi će biti i Zoran Mamić, ipak je on taj koji će davati koordinate, međutim, nije isto biti na klupi, uz teren ili na kauču u svojoj kući, ipak na kraju poteze vuče onaj na licu mjesta. A uz Peternaca bi to, dakle, trebao biti i Kopić. Tu je i Tomislav Butina, koji se zbog problema s COVID-om u stožeru, priključio trenerskoj “posadi”.


Kako god, cilj je što bolje se snaći u tim nedaćama, na što bolji način odgovoriti problemima, nogomet je danas nepredvidljiviji neko ikad, tko zna, možda baš iz svega ovoga Dinamo može izaći i jači. Jedna je sreća u nesreći što iduću europsku utakmicu, uzvrat s Austrijancima, Modri igraju tek za tri tjedna, dotad će valjda veći dio zaraženih ozdraviti. Također, neki od pozitivnih koji nemaju simptome do utakmice se mogu još jednom testirati, pa ako se kojim slučajem nalaz pokaže negativnim, možda za njih i nije sve izgubljeno.

Premda, mali su izgledi za takav obrat, u Dinamu su se pomirili da nemaju na raspolaganju sve najjače snage i sva pažnja se sad s pozitivnih testova okreće prema pozitivnom rezultatu u četvrtak. Koeficijenti na kladionicama na pobjedu Dinama rastu, ali Wolfsberger mora pasti, za sve one kojih nema!

9 nogometaša Dinama nije u kadru za WAC zbog pozitivnog nalaza na COVID-19
8 članova Wolfsbergera propustit će Dinamo pozitivnih testova na COVID-19

Linker
06. svibanj 2024 17:42