Mladi hrvatski reprezentativac Luka Sučić je najavio utakmicu Dinama i Rapisa

 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
POPRAVNI ISPIT

‘Dinamo je baš bio loš , nije ni zaslužio više od poraza! Ali ako sad odigra kako zna - pobjeđuje‘

Hrvatski nogometaš koji igra za RB Salzburg dobro poznaje Rapid koji je u dobroj formi
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. studeni 2021. 23:07

Luka Sučić (19), nogometaš Red Bull Salzburga, mladić koji je protiv Slovačke debitirao i u A selekciji, jako dobro poznaje Rapid. Iako nakon 13 odigranih kola u austrijskom prvenstvu njegov klub na prvom mjestu bježi petoplasiranom Rapidu ogromnih 19 bodova, ipak drži da je klub iz Beča dobra momčad, koja u posljednje vrijeme igra u dosta dobroj formi. Naravno, ne mogu se uspoređivati kvalitativni parametri između Salzburga i Rapida, dečki iz “grada soli” mnogo su bolji, radi se o momčadi koja ima što kazati i u Ligi prvaka. Rapid ipak nije niti blizu te klase...

Baš su bili loši

Sučić je gledao prvu utakmici Rapida i Dinama u Beču, onaj poraz zagrebačke momčadi od 1:2...

"Dinamo je u toj utakmici zaista odigrao loše. Nisu zaslužili ništa više od poraza, Rapid je tu utakmicu zasluženo dobio, zaista je bio bolji, mnogo bolji. Bečani su mnogo bolje funkcionirali kao momčad, zbog toga je sve tako izgledalo na travnjaku", kaže nam Luka.

Kad priča o Rapidu, veli da Bečani nisu dobro krenuli u sezonu...

"Ulazak u sezonu bio im je loš. Zato sada ne stoje dobro na ljestvici, zato su tek peti. Ispred njih su osim nas i Sturm, Wolfsberger, Hartberg... Do Dinama bili su loši i u Europi, baš im ništa nije išlo od noge. Ne znam, možda ih je Dinamo zbog svega toga podcijenio u toj utakmici koju su izgubili. Ali, nikada, baš nikada ne smiješ podcijeniti suparnika, prema svakome mora postojati veliki respekt. Za mene je Rapid dobra momčad, ovo što su sad tek peti na ljestvici austrijskog prvenstva nije realan pokazatelj njihove snage. Mislim da su oni među prve tri momčadi u Austriji. U posljednje vrijeme su podignuli formu, to se vidi, bili su mnogo niže na ljestvici, sad se dižu. Ne gube utakmice, više kod njih ne caruje pesimizam, već optimizam, vide da mogu pobjeđivati u serijama. Naraslo im je samopouzdanje. Mislim da oni u Zagreb dolaze ponoviti Beč. Ako prije prve utakmice i nisu vjerovali da mogu pobijediti Dinamo, sad vjerojatno vjeruju da mogu drugi put zaredom. Definitivno, Rapid s početka sezone i ovaj Rapid sada su neke dvije potpuno različite momčadi."

Nezgodan napad

Apostrofira da se Modri moraju posebno pripaziti dvojice igrača...

"Vidim da im je ozlijeđen Fountas, to im je podosta bitan igrač, ali najopasniji i najbolji igrači Rapida napadački je dvojac Kara - Grüll. Oni su jako nezgodni, mogu poentirati, kako se ono kaže, 'iz ničega'."

Kad smo ga pitali kako će se Rapid postaviti u Maksimiru, veli nam sljedeće...

"Ne znam kako će igrati protiv Dinama. Zavisno od toga što misle o Dinamu. U Beču su znali itekako napasti. Mogu kazati kako igraju protiv Salzburga. Protiv nas se uvijek povuku u niski blok, čekaju na polukontre i kontre. Ako drže da je Dinamo taj koji će stalno napadati tražeći revanš za Beč, mislim da bi se tako moglo postaviti i u Zagrebu."

Podcrtava da ih je u takvoj igri teško probiti, ali...

"Kad igraju u tako niskom bloku zaista ih je teško probiti jer su jako, jako gusti. Nas su, recimo, dosta namučili s takvom koncepcijom igre. No, ima tu jedna stvar koja se mora naglasiti - kako utakmica više odmiče, tako ipak padaju. Postaju umorniji, teže se brane stalno s istom maksimalnom koncentracijom. Mi smo u toj utakmici s njima imali stalni posjed lopte, baš je non-stop bila u našim nogama. Rapid se zabunkerirao na trideset metara od svog gola. Ali, kako smo ih stalno napadali, gol je jednostavno morao pasti. Tako je i bilo, nisu izdržali, na kraju je bilo 2:0 za nas."

Dinamo bolji

Kad smo ga pitali za prognozu za četvrtak, bio je jasan...

"Dinamo je bolja, kvalitetnija momčad od Rapida. Ako Dinamo odigra onako kako zna, recimo, ako odigra kao protiv Genka, onda će sigurno pobijediti!"

BIŠĆANOV POPIS ZA ESTONIJU I AUSTRIJU

VRATARI

Dominik Kotarski (Gorica), Ivor Pandur (Hellas Verona), Nikola Čavlina (Dinamo).

BRANILI

Hrvoje Smolčić (Rijeka), David Čolina (Hajduk), Boško Šutalo (Hellas Verona), Josip Šutalo (Dinamo), Bartol Franjić (Dinamo), Krešimir Krizmanić (Gorica), Mario Vušković (HSV), Nikola Soldo (Lokomotiva).
VEZNJACI

Luka Sučić (RB Salzburg), Marko Bulat (Dinamo), Jurica Pršir (Gorica), Martin Baturina (Dinamo), Ante Palaversa (Kortrijk), Toni Fruk (Gorica), Marin Laušić (Slaven Belupo).

NAPADAČI

Antonio Marin (Šibenik), Marin Ljubičić (Hajduk), Stipe Biuk (Hajduk), Roko Šimić (RB Salzburg), Dion Drena Beljo (Istra 1961), Lukas Kačavenda (Lokomotiva).

19

godina ima mladi hrvatski reprezentativac Luka Sučić

7,5

milijuna eura vrijednost je Sučića prema portalu TM

Linker
19. travanj 2024 12:24