DAMIR KRAJAC/CROPIX
LOŠ PRISTUP

‘Dinamo je sigurno bolji, dobit će Rapid u Zagrebu! Ali, Europa ne prašta ono što se dogodilo u Rijeci‘

‘Gosti su loše zatvarali bokove, a kompletna je vezna linija, osim na trenutke Ivanušeca, podbacila‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. listopad 2021. 11:03

Komentar Mladena Frančića:

Pristup je bio dosta slab, pogotovo u prvih 20 minuta. U prvom poluvremenu Rapid je imao četiri prilike, oba boka je Dinamo dosta loše zatvarao. I normalno, već iz druge šanse pao je gol s domaće desne strane, gdje je Arase puno probijao, Oršić i Franjić slabo su ga zatvarali.

Bilo je dosta konfuzije u obrani Modrih, pogotovo u prvih 17-18 minuta. Nakon prve šanse koju je imao Menalo, Dinamo je sretno zabio gol nakon prekida, Oršićev pogodak je vratio utakmicu praktički u idealno vrijeme.

Međutim, Rapid je opet pritisnuo, dosta problema i dalje je bilo po bokovima, to se nije dobro dupliralo. Prekid je bio koban za Dinamo, čiji igrači nisu dobro zatvorili u kaznenom prostoru, igrač im je ostao sam i zabio je gol.

Igrači Rapida bili su puno agresivniji u duelima, imali su 12 udaraca na gol, Dinamo tek pet. Očigledno je da su domaći s većom željom i motivacijom ušli u utakmicu, a Dinamu se osvetio taj pristup koji nije bio pravi. Ono što se dogodilo u HNL-u u Rijeci, Europa to ne prašta. Ne bih rekao da su Dinamovi igrači podcijenili Rapid, ali nisu ušli na onoj razini i s onom motivacijom kao u Belgiji i u nekim drugim utakmicama.

image
Mladen Frančić
DAMIR KRAJAC/CROPIX

U drugom poluvremenu Rapid je čekao Dinamo isključivo na kontranapade, imali su dvije šanse, pokušaje Arasea i Kare sa 16 metara. Dinamo se zadovoljio posjedom lopte koji je bio na njegovoj strani, ali posjed ne zabija golove i ne donosi rezultat.
Premalo igrača u veznoj liniji bilo je raspoloženo, tek na trenutke Ivanušec. Možda je to bio i ključ igre koji je otišao na stranu Rapida. Modri praktički nisu napravili šansu u drugom poluvremenu, osim one jedne polukontre Oršića, ali to je ipak premalo za Europu i za tu razinu utakmice.

Smatram da je Dinamo sigurno kvalitetnija i bolja momčad od Rapida, ali ovo je bila jedna slabija predstava, s pogreškama koje smo spomenuli. Očekujem da će oni u Zagrebu sigurno pobijediti austrijskog suparnika.

Jasno je da je Dinamova vezna linija s Ademijem sasvim druga priča, stabilnija, agresivnija i borbenija. Protiv Rapida su izgubili puno duela, Gojak se vjerojatno ozlijedio u onom duelu u kojeg nije ušao čvrsto. Petković je strahovito nedostajao, jer može zadržati loptu dok se suigrači ne priključe.

No, generalno pristup nije bio pravi, nije bilo agresivnosti koju su prikazali igrači Rapida. To je prevagnulo. Njihova vezna linija bila je agresivnija, čvršća, imali su odlične kontre i polukontre po bokovima, a u fazi napada Dinamo je imao premalo prilika da bi izvukao bolji rezultat.

Linker
26. travanj 2024 21:24