Teška zadaća za Dinamo u uzvratu
 RONALD GORSIC /CROPIX Cropix
TEŠKA ZADAĆA

Dinamo obradovao i Zvezdu i Partizan: Sad se mora dogoditi malo čudo da bi Hrvatska stigla konkurente

Cipar je na 15. mjestu, posljednjem koje omogućava pet klubova u Europi, a prva iza je Srbija
Piše: SNObjavljeno: 09. travanj 2021. 12:33

Dinamo je ove sezone, bez obzira kako završi uzvrat s Villarrealom, opet napravio ogroman posao za hrvatski europski koeficijent. No to je još uvijek nedovoljno da bi HNL opet imao pet predstavnika u Europi u sezoni 2022./23. za koju se sada skupljaju bodovi...

Doduše, sve se to može promijeniti ako potencijalno Modri odu do kraja u svojoj povijesnoj europskoj sezoni, no taj je scenarij malo izvjestan, barem ako je suditi nakon prve utakmice i problema s ozljedama napadača u momčadi Damira Krznara.

Cipar je na 15. mjestu, posljednjem koje omogućava pet klubova u Europi, a odmah iza na listi je Srbija. Dakako nakon ispadanja Crvene zvezde naši susjedi nemaju šanse da preteknu Cipar, a Hrvatskoj igra već spomenuto osvajanje Europske lige.

image
RONALD GORSIC /CROPIX Cropix

Srbija će vrlo vjerojatno ostati na toj poziciji, a osim Dinama, opasnost joj prijeti i od češke Slavije. U slučaju pobjede ili remija u uzvratu protiv Arsenala, Česi će prestići Srbiju na 16. poziciji, dok Hrvatska ostaje na - 18. poziciji.

Dakle, za hrvatske klubove stvar je jasna - sljedeće sezone Hrvatska bi u Europi trebala imati četiri predstavnika. Osvajač Prve HNL ide u 1. kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, a osvajač Hrvatskog kupa te drugo i treće plasirana momčad prvenstva u 2. pretkolo novopokrenute Europske konferencijske lige.

Linker
01. svibanj 2024 23:47