RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
POTVRĐENO

Dinamo otpisao igrača koji je krenuo u sezonu kao prva Krznarova opcija, nije prijavljen za EL!

Nisu ga prijavili na popis za Europsku ligu, iako je ostalo još jedno prazno mjesto
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. rujan 2021. 11:11

Dinamo je, kao i sve ostale momčadi, prijavio UEFA-i igrače koji će konkurirati za Europsku ligu, do kraja natjecanja po skupinama, više ne može korigirati listu. A na toj listi nema Francoisea Moubandjea. Švicarski lijevi bek, koji je u Maksimiru stalno 'na granici', malo valja, malo ne valja, krenuo je u sezonu kao prva opcija na lijevom boku.

Marijan Čabraja morao je na posudbu, Marin Leovac bio je izvan prve momčadi, a kad je Damir Krznar pronašao bolje rješenje za lijevu stranu, Bartola Franjića, Moubandjea je koristio kao stopera. Jer, kako je rekao i sam trener, on je igrač koji može pomoći na toj poziciji, pogotovo u sustavu s trojicom igrača u zadnjoj liniji... No, s vremenom su očito u Dinamu shvatili da je Moubandje zabluda, da unatoč solidnom CV-u, u Maksimiru ne pokazuje zašto je među najplaćenijim igračima u svlačionici i teško da će se probuditi.

Vratili su u prvu momčad Leovca, a sad švicarskog reprezentativca čak nisu ni prijavili na popis za Europsku ligu, iako je ostalo je još jedno prazno mjesto na tzv. A listi igrača, na koju svaki klub ima pravo staviti 25 imena. Dinamo ih je stavio 24.
Znači li to da na Moubandjea u Dinamu više uopće ne računaju, hoće li otići nekamo gdje je još otvoren 'transferni izlog' ili će ostati u kadru momčadi za HNL i Kup dvoboje (neki je dan igrao u prijateljskom susretu protiv Jaruna)? U svakom slučaju poruka je jasna, s Moubandjeom u Maksimiru više ne računaju ozbiljno i dugoročno.

Dinamov popis za Europsku ligu:

Dominik Livaković, Danijel Zagorac, Dinko Horkaš, Nikola Čavlina*; Sadegh Moharrami, Stefan Ristovski, Daniel Štefulj, Dino Perić, Rasmus Lauritsen, Josip Šutalo*, Emir Dilaver, Kevin Theophile-Catherine, Marin Leovac; Arijan Ademi, Luka Ivanušec, Amer Gojak, Marko Tolić, Marko Bulat, Josip MIšić, Bartol Franjić*. Ivan Šaranić*. Martin Baturina*, Jakov-Anton Vasilj*, Tomislav Duvnjak*, Fran Tomek*; Duje Čop, Bruno Petković, Deni Jurić, Komnen Andrić, Mislav Oršić, Luka Menalo, Dario Špikić

*igrači s B liste

Linker
07. rujan 2021 12:09