Marko Todorov / CROPIX
PIŠE DAVORIN OLIVARI

DINAMO PIŠE POVIJEST HR NOGOMETA! ZAGREBAČKI KAFIĆI RADILI SU DO JUTRA, A PETAK DONOSI NOVU ISTINU Ovakav Dinamo se u ždrijebu ne treba plašiti nikoga

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. veljača 2019. 12:11

Nije dosta povijesti u Maksimiru, ova se piše i dalje. Sjajni Dinamo, briljantni Modri deklasirali su Viktoriju i ispisali nove vesele stranice ne samo klupskog, već i hrvatskog nogometa. Da, i spriječili zatvaranje svih ugostiteljskih objekata u Zagrebu do jutra, metropola se jučer kupala u bezgraničnoj radosti. Mislili ste da je europsko proljeće nakon 49 godina limit ove momčadi Nenada Bjelice?

E pa nije, europska priča se nastavlja. Dinamo je u osmini finala Europske lige! Biste li vjerovali da vam je to netko rekao prije početka ove sezone? Vraga biste, vjerojatno bi se zapleli u priči o Dinamovom europskom prokletstvu, o teškim i nevjerojatno nesretnim porazima, gubitnicima.

Jučer je Dinamo odigrao veliku utakmicu protiv jake češke momčadi koja je pobjeđivala Romu i CSKA, Modri su iz niz stepenice gurnuli češki nogometni ponos, klub koji posljednjih godina stalno participira u euro natjecanjima. Bilo je velikih utakmica u Maksimiru od osamostaljenja, bilo je velikih pobjeda poput one nad Arsenalom, ali jučerašnja ulazi u posebne klupske almanahe, najveća je od osamostaljenja države. Donijela je čudesan europski rezultat, onaj koji su sanjale generacije. Modra momčad položila je svoj najteži ispit pred prepunim Maksimirom, a Nenad Bjelica postao je jedan od najuspješnijih Dinamovih trenera uopće.

A nije dočekao kraj utakmice, jer je ga zbunjeni rumunjski sudac mađarskog imena i prezimena isključio još krajem prvog poluvremena. Kao da je Bjelko znao da neće dočekati kraj svog najvećeg uspjeha u karijeri, dan prije utakmice je izjavio da njegovoj momčadi i nije potreban trener!

Tako je dobro spremio svoje dečke, disciplinirao ih je do savršenstva, bez ijedne taktičke manjkavosti, ova momčad više ne luta, vrijeme europskih tugaljivih epizoda je prošlo. Dinamovi navijači dobili su pravo na svoj časak radosti, jučer su se prepustili uživanju u jednoj od najvećih pobjeda u povijesti. Osim veličanstvene pobjede koja je Zagreb pretvorila u grad radosti i veselja, osim fanatično borbenog i sjajno posložene momčadi koja je disala kao jedan, istim plućima, mogli smo se uvjeriti skupa s izbornikom Zlatkom Dalićem na tribinama da Dominik Livaković ne treba biti jedini hrvatski reprezentativac.

Bruno Petković i Mislav Oršić su najavili svoju vatrenu kandidaturu u budućnosti, a skauti Barcelone i Reala nisu jučer uzalud potrošili novac za avionske karte, Dani Olmo je pokazao da mu se vrata najbolje momčadi Furije širom otvaraju.

Sad čekamo ždrijeb osmine finala. Neka kuglice dovuku koga god žele, ovaj Dinamo nikoga se ne treba plašiti!

Linker
02. svibanj 2024 23:09