DAMIR KRAJAC/CROPIX
PRAVI POTEZ

Dinamo premijerno uvodi inovaciju u Hrvatskoj! Velika vijest za navijače s oštećenjima vida

"Klub poziva sve zainteresirane da poslušaju prijenos utakmice na Dinamovom YouTube kanalu"
Piše: SNObjavljeno: 09. prosinac 2020. 14:23

Možda će utakmica Dinama i CSKA ući u povijest po tome što će se Modri pamtiti kao jedina momčad koja nije primila gol u skupinama Europske lige, no definitivno će se pamtiti i po jednoj - premijeri.

Naime, GNK Dinamo premijerno će na utakmici 6. kola UEFA Europa lige Dinamo - CSKA Moskva organizirati online audio deskripciju utakmice za slijepe i slabovidne navijače.

"U doba epidemije COVID-19 te u situaciji kada se utakmice zbog propisanih epidemioloških i zdravstvenih mjera odigravaju bez gledatelja na nogometnim stadionima, Dinamo je odlučio osobama s oštećenjima vida te ostalim ljubiteljima nogometa za kraj grupne faze europskog natjecanja omogućiti praćenje utakmice putem live audio prijenosa.", piše Dinamo na svojoj web stranici i dodaje:

"Klub poziva sve zainteresirane da poslušaju prijenos utakmice na Dinamovom YouTube kanalu www.youtube.com/GNKDinamoZagreb u četvrtak, 10. prosinca s početkom u 20:50 sati. Snimka će biti dostupna za slušanje i nakon utakmice.

Audio deskripcija utakmica za slijepe i slabovidne navijače drugačija je od uobičajenih sportskih (i radijskih) prijenosa iz razloga što se kroz deskriptivno komentiranje i naraciju riječima detaljno opisuju stvari poput ambijenta, izgleda stadiona, dresova igrača, kretanja i same nogometne igre, načina postizanja pogotka i slavlje igrača te sve ostalo što komentatori vide na stadionu."

Linker
02. svibanj 2024 13:56