DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
VJERUJE U SEBE I MOMČAD

Dinamo sanja novo europsko čudo: ‘I Moreno će, kao i Harry Kane ostati u mom džepu, ha, ha...‘

Lauritsen je optimističan uoči prve utakmice četvrtfinala Europske lige protiv Villarreala...
Piše: Petar Zobec/Jutarnji listObjavljeno: 07. travanj 2021. 12:24

Prema svim parametrima, Dinamova bi obrana protiv Villarreala trebala biti na teškim iskušenjima. Ništa puno drugačije nego protiv Tottenhama. Stoga će koncentracija u posljednjoj liniji Krznarova sastava morati biti na visini zadatka, a uzvratni okršaj sa "spursima" ogledni je primjer kako bi to trebalo izgledati. Možda bi jedino bilo bolje kada se nakon prve utakmice ne bi upalo u sličan zaostatak. Budući da se prva utakmica igra na Maksimiru, bilo bi znatno ugodnije kada bi Villarreal bio taj koji u uzvratu u Španjolskoj mora ganjati rezultatski minus.

Danski stoper u redovima "modrih" Rasmus Lauritsen slaže se s tom konstatacijom, dodajući kako ništa neće biti odlučeno nakon prvih 90 minuta.

image

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

- Da, bilo bi lijepo ostvariti prednost u prvoj utakmici. Čista mreža i jedan pogodak u njihovoj, bio bi sjajan zalog za uzvrat. Moramo defenzivno biti odgovorni, i raditi na tome da si damo dobru priliku za tu drugu utakmicu u Španjolskoj. No vidjeli smo protiv Tottenhama kako se stvari mijenjaju. Mislim da ništa neće biti riješeno nakon te prve utakmice, ali sigurno je bolje započeti četvrtfinale s pozitivnim rezultatom. Svi smo uzbuđeni oko toga što smo napravili ove sezone. U četvrtfinalu smo, puni smo samopouzdanja, pa na kraju i nemamo što izgubiti, a možemo jako puno dobiti, govori nam danski stoper. No, samopouzdanje moglo bi biti malo načeto, s obzirom na iznenađujući remi protiv Šibenika u HNL-u.

- Bila je to jako teška utakmica za nas i, nažalost, uspjeli smo samo remizirati. Sada moramo gledati prema naprijed, u jako smo dobrom periodu i ne možemo dopustiti da nam jedan remi pokvari to. Spremni smo za daljnje ispite.

Dinamo je u osmini finala igrao protiv Tottenhama, koji gaji igru s dosta kontakta i trke, dok Villarreal nudi drugačiji nogomet, onaj po travi, i s "milijun" dodavanja prije nego što stigne pred protivnička vrata.

- Ovo će više biti tehnički nogomet. Vidjet ćemo kako će se utakmica razvijati, ali da, govorimo o dva potpuno različita stila i protivnika. Nadamo se da ćemo i s takvom momčadi znati izaći na kraj.

Dinamovi stoperi znali su izaći na kraj s ponajboljim svjetskim napadačem Harryjem Kaneom, a igrač takvog kalibra ne stanuje u Villarrealu. Međutim, igrač koji se približio toj razini je Gerard Moreno, najtalentiraniji igrač u "žute podmornice". Lauritsen bi volio da i Moreno, poput Kanea, ostane u njegovom džepu.

Ekipni duh

- Haha, nadam se da će biti u mojem džepu i on. I to ne samo u mojem, nego i u džepovima mojih suigrača. Timska igra i timski duh ono su što se ističe, i zbog čega smo sve ovo postigli. Tako se i sada moramo držati zajedno.

Linker
24. travanj 2024 22:20