Bartol Franjić vjeruje da je kriza Dinama stvar prošlosti

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
BARTOL FRANJIĆ ZA SN

Dinamov as najavio povratak Modrih iz krize: ‘Vratili smo se na tvorničke postavke, a one su pobjedničke!‘

Dinamov mladi nogometaš očekuje u četvrtak protiv Rapida mnogo bolju igru modre momčadi nego u Beču
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. studeni 2021. 10:05

Dinamo je u završnim pripremama za sudar s bečkim Rapidom. U četvrtak će na Maksimiru momčad Damira Krznara pokušati uzvratiti za poraz u Beču, pobjeda se praktički nameće kao imperativ. Imaju Modri problema s ozljedama, neće u četvrtak biti Ademija, Jurića, Čopa... Ali, bit će Bartola Franjića (21). Imao je problema sa zadnjom ložom, zbog toga je i izašao na utakmici s Goricom, ali mladi hrvatski reprezentativac se oporavio i bit će u sastavu protiv Rapida.

"Je, sve je u redu, odlično je. Malo sam protiv Gorice osjetio ložu, ali prošlo je, spreman sam za utakmicu u četvrtak", kaže nam Franjić.

Nismo bili ‘unutra’

Pitamo ga kako će biti protiv suparnika koji ih je u Beču porazio?

"Rapid je dobra momčad, ali mi smo u Beču radili pogreške, nismo bili pravi. Kako se kaže, nismo bili ‘unutra‘ za jednu takvu veliku utakmicu. U međuvremenu smo analizirali naše pogreške, u četvrtak ćemo ih probati ispraviti, te napraviti sve da dođemo do pobjede."

Što se zapravo dogodilo u Beču? Zašto je Dinamo izgledao onako loše, slabo, nikako...

"Pa, mislim da smo prvih desetak minuta čak ušli dobro u utakmicu. Napravili smo im pritisak, imali smo jednu šansu nakon jednog kornera. Ali, nakon prve pogreške odjednom smo pali. Onda nam se uvukla nervoza koja se vukla tijekom kompletne utakmice. To je bio najveći razlog naše loše igre u Beču. Možemo kazati da nam se baš dogodio takav dan kad nam ništa nije polazilo od noge. Svi smo svjesni toga da je kvaliteta na našoj strani, ali isto tako znamo da kvaliteta nekad nije presudna, moraš imati želju, volju, motivaciju, ne smiješ griješiti..."

Utakmica s Rapidom je jako važna za Modre. Pobjeda ih gura opet u konkurenciju za proljeće u Europskoj ligi, svaki drugi rezultat podosta komplicira situaciju...

"Definitivno je važna utakmica. Najvažnije jest ipak da je sve i dalje u našim nogama. Sve, baš sve je na nama! Ako pobijedimo u četvrtak, otvaraju nam se široko vrata za proljeće u Europskoj ligi. Zato ćemo, vjerujte, dati sve da dođemo do pobjede."

Ono prvo poluvrijeme s Rijekom, pa poraz od Rapida, neodlučeno s Istrom... Je li to bila kriza?

"Možemo to nazvati jednom malom krizom. Da, mi smo Dinamo, u određenom trenutku moramo prihvatiti i kritike koje smo dobili nakon tih utakmica. Posve mi je jasno da se Dinamov remi ili poraz gleda drukčije nego kad se to dogodi bilo kojem drugom hrvatskom klubu. Vidite, gube i veliki klubovi u ligama Petice, nije to ništa neobično. Porazi su sastavni dio nogometa, takvi trenuci se događaju svakoj momčadi. Mi smo našu, nazovimo je ‘malu krizu‘, uspjeli prebroditi i sad nastavljamo dalje na našim tvorničkim postavkama, a one su - pobjedničke."

Kad se radi o Franjiću, onda se obično postavlja pitanje ‘na kojoj poziciji će igrati‘? Naime, dosta se ‘šalta‘ po pozicijama u posljednje vrijeme. Po onome što saznajemo iz nekih izvora, protiv Rapida bi Franjić trebao igrati na poziciji lijevog beka. Naime, neke informacije govore da će Modri protiv Rapida započeti u istom onom sastavu koji je istrčao protiv Gorice. Dakle, to bi trebalo izgledati ovako: Livaković - Moharrami, Šutalo, Theophile, Franjić - Mišić - Ivanušec, Gojak, Petković, Oršić - Andrić. Možda umjesto Moharramija uđe Ristovski, možda...

"Moja prirodna pozicija jest zadnji vezni, ali me se ‘šaltalo‘ malo na stopera, malo na lijevog beka. No, koju god poziciju igrao, na koju god me poziciju trener stavi, nastojat ću svoj posao odraditi što bolje. Nadam se i da će protiv Rapida ispasti dobro. Vidite, do ove sezone nisam igrao lijevog beka, ali s vremenom sam se ustalio, pohvatao neke kretnje i na toj poziciji, mislim da iz utakmice u utakmicu to izgleda sve bolje i bolje."

Vjetar u leđa

Franjić se nada da će na Maksimiru biti podosta Dinamovih navijača.

"Radi se o jednoj velikoj europskoj utakmici, pa je logično da očekujem da će doći veliki broj naših navijača kako bi nas podržali. Pozivamo zaista sve naše navijače da nam dođu pomoći u za nas tako bitnom ogledu, ali pozivamo ih i na svaku našu sljedeću utakmicu na Maksimiru. Puno nam je lakše igrati kad čujemo huk s tribina, kad nas naši navijači bodre, nose, kad su nam podrška. To nam je ogroman vjetar u leđa."

Dinamovi napadači Komnen Andrić, Bruno Petković i Mislav Oršić su u velikoj formi u zadnjim utakmicama. Zabili su osam od Dinamovih deset pogodaka. Hoće li zabijati i u četvrtak?

"Pa, nekako imam osjećaj da će opet zabiti netko od naših napadača! Ali, nema veze tko zabije, glavno da mi uzmemo sva tri boda. Međutim, naši napadači su u sjajnoj formi, bit će takvi i protiv Rapida", zaključio je Franjić.

Može se iGRATI I PROTIV West Ham UNITEDA

Kako Franjić vidi rasplet u skupini? Je li West Ham puno bolji od ostalih?

"Možda je West Ham jedna malo veća dimenzija. Na Maksimiru smo protiv njih odigrali malo lošiju utakmicu, ali nisu oni imali neke posebno velike šanse osim naših pogrešaka, mi smo ih počastili. Može se i s njima igrati. Ukoliko sad pobijede Genk, onda su oni praktički sigurni na prvom mjestu, pa im ona naša zadnja utakmica u Londonu neće biti presudna. To je dobro za nas... A mi ako dobijemo Rapid i Genk u Maksimiru, možemo rasterećeni u London. Ali, idemo utakmicu po utakmicu...", kaže Franjić.

DINAMO ZA RAPID

Livaković - Moharrami, Šutalo, Theophile, Franjić - Mišić - Ivanušec, Gojak, Petković, Oršić - Andrić.

62

utakmice odigrao je dosad Bartol Franjić za Dinamo

21

godinu ima Zagrepčanin koji može pokriti više pozicija

85

dana prošla su od njegova gola Legiji, jedinog za Dinamo

Linker
25. travanj 2024 03:38