Michael Liendl u sjajnoj je formi
 AFP
KAKVA ‘EKSPLOZIJA‘

Dinamov protivnik na krilima 35-godišnjaka! U smiraj karijere igra svoj najbolji nogomet!

Sa 28 godina, u najboljim nogometnim godinama, vrijedio je samo 280.000 eura
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 04. studeni 2020. 10:28

Svjedoci smo da se dobna granica vrhunskih sportaša pomaknula, mnogi su i u kasnim tridesetima još uvijek sjajni. I sljedeći Dinamov suparnik u Europskoj ligi ima jednog takvog aduta, ne u rukavu, nego na travnjaku. Michael Liendl prije osam dana napunio je 35 godina, a u posljednje dvije utakmice Wolfsbergera zabio je pet od sedam pogodaka (tri u pobjedi kod Feyenoorda u četvrtak, te dva u nedjeljnom trijumfu kod Admire), realiziravši pri tome četiri jedanaesterca.

Statistika govori da je ofenzivni veznjak rođen u Grazu, ove sezone prvo ime Vukova, u 10 utakmica u svim natjecanjima zabio je osam pogodaka uz četiri asistencije. Nije loše za igrača koji je ušao u zadnju godinu ugovora s klubom u kojem je od ljeta 2018. godine. Nije mu ovo prvi mandat u Wolfsbergeru, prije osam godina odigrao je sezonu i pol u dresu Vukova prije nego što je napustio Austriju i pokušao u inozemstvu.

image
AFP

Karijeru je inače počeo lokalnom niželigašu Nenzingu, pa je preko mladih selekcija Thüringena stigao u GAK iz Graza. Seniorsku karijeru počeo je u drugoligašu Kapfenbergu, u kojem se u pet sezona prometnuo u prvo ime, a najveći uspjeh ostvarili su u njegovoj posljednjoj sezoni, ušli su u prvu austrijsku Bundesligu, Liendl je s 18 pogodaka i nebrojenim asistencijama bio prevaga, na koncu je proglašen i najboljim igračem druge lige. Donijelo mu je to i prelazak u bečku Austriju. Tri sezone provedene među ljubičastima nisu donijele očekivani iskorak, pa je otišao u Wolfsberger gdje je čak zaradio i poziv iz Düsseldorfa.

Tadašnji njemački drugoligaš platio je 250.000 € odštete za 28-godišnjaka, a dobre igre donijele su mu i poziv u reprezentaciju. Marcel Koller dao mu je 24. ožujka 2014. prigodu za debi protiv Češke, u 63. minuti zamijenio je Andreasa Ivanschitza. Tih 27 minuta jedine su koje odigrao za A reprezentaciju. Nakon sezone i pol u Fortuni odlučio se na odlazak u München 1860 koji ga je otkupio za 350.000 €, a kada su Zehcigeri ispali iz druge lige, put ga je odveo u Nizozemsku, točnije u Twente. Tamo je ostao jednu sezonu i od 2018. je opet u Wolfsbergeru, a ove sezone igra na nevjerojatno visokoj razini i podsjeća na dane kada je vodio Kapfenberg u viši rang natjecanja.

Linker
19. svibanj 2024 16:33