Nogometaši Glasgow Rangersa

 STEVE WELSH/PA IMAGES/PROFIMEDIA
USREĆILI SU IH

Dinamova katastrofa u Pragu slavila se u - Škotskoj!? Modri su im nesvjesno učinili veliku uslugu

Zahvaljujući porazu Jakirovićeve momčadi, u Glasgow neće doći Liverpool, Roma, Ajax...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. rujan 2023. 07:45

Brojni navijači praške Sparte diljem Češke večeras nazdravljaju velikoj pobjedi svoje momčadi koja je s 4:1 svladala Dinamo i izborila plasman u skupinu Europske lige.

Dinamov posrtaj slavi se u Češkoj, ali i u – Škotskoj. Naime, Glasgow Rangersi su eliminirani u play-offu Lige prvaka, deklasirao ih je nizozemski PSV s ukupnih 7:3, te je velikan iz Glasgowa trebao završiti u kao drugi nositelj u ždrijebu Europske lige.

Međutim, Modri su porazom u Pragu učinili veliku uslugu škotskom doprvaku. Rangersi su prije nešto više od godine dana igrali u finalu Europske lige, a prolazom Sparte u isto natjecanje dobili su veliki poguranac te će u ždrijebu tog natjecanja u petak imati status prvog nositelja.

Tome se sigurno nisu nadali nakon što je hrvatski prvak na svom terenu slavio s 3:1 u prvoj utakmici sa Spartom, no prodaja trojice važnih igrača (Dominik Livaković, Josip Šutalo, Luka Ivanušec) očito je bila pogubna po ambicije Modrih.

Tako će Rangersi zahvaljujući porazu Jakirovićeve momčadi u skupini Europske lige izbjeći jake suparnike poput Liverpoola, Rome, Ajaxa, West Hama i Villarreala...

Linker
03. svibanj 2024 15:32