Nogometaši Huneodare

 RAZVAN PASARICA/SPORT PICTURES/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
DAN ZA PAMĆENJE

Dosad neviđeno u europskom nogometu, drugoligaši ispisali povijest. Jedan bi mogao igrati protiv Rijeke

Obje momčadi su do pretkola Europske lige došli kao osvajači nacionalnih kupova
Piše: SNObjavljeno: 12. srpanj 2024. 13:03

Kvalifikacijske utakmice europskih natjecanja često donose zanimljive priče, a za jednu takvu su se ove godine pobrinuli rumunjska Hunedoara i poljska Wisła Kraków. Naime, po prvi put u povijesti se dogodilo da su dvije drugoligaške momčadi pobijedile istog dana u europskim natjecanjima.

Obje momčadi su do pretkola Europske lige došli kao osvajači nacionalnih kupova. Huneodara je u finalu Kupa Rumunjske nakon izvođenja jedanaesteraca bila bolja od Otelula i tako izborila susret protiv mađarskog Paksa i u njemu briljirala. U gostima su Rumunji pobijedili s 4:0 i tako došli na korak do sljedećeg kruga kvalifikacija. Huneodara će i sljedeće sezone igrati u drugoj rumunjskoj ligi jer su prošle sezone zauzeli drugo mjesto u drugoligaškom društvu.

Rumunjskog drugoligaša trebali bi gledati i na Rujevici. Naime, ako Huneodara obrani svoju prednost, onda će u sljedećem pretkolu igrati protiv Rijeke.

Wisla je u drugu poljsku ligu ispala 2022. godine i nikako da se vrati u tamošnju Extraklasu. No, momčad iz Krakowa je osvojila Kup Poljske pobjedom u finalu nad Pogonom iz Szczecina nakon produžetaka (2:1). U kvalifikacijama za Europsku ligu Wisla je naišla na kosovarski Llapi i na svojem terenu slavila s 2:0.

Linker
07. rujan 2024 14:20