GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
UVIJEK SPREMNI

Dva ratnika koji uspjeh Dinama stavljaju ispred svog zdravlja: ‘Dajte mi blokadu, pa makar u glavu‘

Braveheart maksimirskog kluba, definitivno. Ulaže sebe za uspjeh momčadi
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. travanj 2021. 14:59

Dajte mi blokadu, pa makar u glavu! Tu je rečenicu po kazivanju jednog Dinamovog nogometaša izrekao kapetan Arijan Ademi prije puta u Villarreal. U toj rečenici je zapravo sažet sav karakter ovog beskompromisnog i neuništivog Dinamovog nogometaša. Kompletna nogometna karijera velikog kapetana bila je - borba.

Protiv svih sumnji, nepravdi i zastava. Od posudbe u Lokomotivu, do nepozivanja u reprezentaciju od strane Nike Kovača zbog kojeg je izabrao Makedoniju, do šoka nakon one utakmice s Arsenalom kad je optužen za doping. Sumnjalo se u njegove igračke kvalitete, ali i u osobni integritet. No, Ademi je dobio sve bitke, sve ratove. Danas je kapetan Dinama, jedan od ključnih igrača reprezentacije Sjeverne Makedonije, koja se plasirala na Europsko prvenstvo.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

Pred sudar s Villarrealom ispred njega je još jedna borba. Ozlijeđeni gležanj boli “kao sto vragova”, ali Aki želi igrati. Rekao je treneru Damiru Krznaru da ne dolazi u obzir da ne bude u momčadi. Riskira Ademi, definitivno riskira. Igranje pod blokadama opasno je igranje s zdravljem. Možeš, ne osjećaš bol, ali tijelo pamti svaki udarac, svaki doskok, svaki klizeći start. Zna to dobro Ademi, ali želi se žrtvovati u ovom tako velikom i značajnom trenutku za Dinamo. Takav je jednostavno tip, borac, ratnik, kojeg ne može zaustaviti “tamo neki gležanj”.

Braveheart maksimirskog kluba, definitivno. Ulaže sebe za uspjeh momčadi. Netko će kazati da je potaknut spoznajom da ga je Dinamo kroz cijeli proces u doping-aferi logistički podržavao na ljudski i gospodski način, poštujući ugovor i omogućavajući mu najbolju moguću pravnu podršku. Ali, Ademi bi i bez te spoznaje dao sebe za Dinamo, takav mu je DNK.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Identična situacija je i s Brunom Petkovićem. Hrvatski reprezentativac također igra “ruski rulet”. Luksacija ramena je ozbiljna i neugodna ozljeda. Jedan udarac u rame, jedan pad na travnjak i eto velikog traumatičnog iskustva, moguće takvog koje će mu obilježiti daljnu karijeru. Ne daj Bože pogoršanja ozljede, mogao bi propustiti Europsko prvenstvo, tko zna kakav unosan transfer. Petko za to ne mari, on također poput Ademija želi igrati, biti dio momčadi protiv Villarreala. I on je momčad i Dinamov mogući uspjeh stavio ispred svoje prijeteće ozljede. I on želi blokade, samo da igra. S takvim igračima poput Ademija i Petkovića može se u svaku bitku, u svaki rat. Blago klubu koji ih ima...

Linker
04. svibanj 2024 05:35