Mikel Arteta

 GLYN KIRK Afp
ŠOK ZA TOPNIKE

Dvostruka nesreća za Arsenal, ispali iz Europe i ozlijedila im se dvojica igrača, oglasio se Arteta

Bila je to na Emiratesu večer koju će željeti čim prije zaboraviti
Piše: SNObjavljeno: 17. ožujak 2023. 07:59

Arsenal je zaustavljen u osmini finala Europske lige. ‘Topnike‘ je izbacio lisabonski Sporting i slavio s 5:3 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Ali više od samog poraza i ispadanja iz natjecanja lidera engleskog prvenstva zaboljet će vjerojatno činjenica da su im se ozlijedila dvojica igrača u prvih 20 minuta susreta. Japanac Takehiro Tomiyasu nastradao je nakon klizećeg starta na Francisca Trincaa već nakon osam minuta, dok je francuski stoper William Saliba teren napustio svega 12 minuta kasnije. Težina njihovih ozljeda zasad nije poznata. Povratnik Gabriel Jesus je pak travnjak napustio na poluvremenu, ali vjeruje se da razlog nije ozljeda, već samo činjenica da mu Mikel Arteta dozira minutažu.

"Zaista smo željeli proći dalje i boriti se za trofej u ovom natjecanju, ali nije išlo. Prije svega, čestitke Sportingu na prolasku dalje. Mi smo rano ostali bez Tomiyasua i Salibe i bilo je to teško za nas. Nismo pronašli pravi ritam i pravi protok u igri, kasnili smo u duelima, olako gubili lopte previše puta. Pronašli smo pravi ritam u posljednjih 20 minuta, ali nismo zabili. Igrali smo s puno energije, pokazali smo i pravi pristup, ali nismo pobijedili. Na kraju su jedanaesterci lutrija", govorio je Arteta nakon utakmice na Emiratesu.

Upitan je li zapravo ispadanje blagoslov za Arsenal koji se sada može koncentrirati isključivo na borbu za naslov u Premiershipu u kojem ima pet bodova prednosti ispred drugoplasiranog Manchester Cityja, Arteta je rekao:

"Sada to ne gledam na taj način. Željeli smo proći i uložili smo napor, ali nije išlo. Ne možete se oslanjati na penale da biste osvojili trofej. Sada imamo samo 11 utakmica do kraja sezone i samo jedan cilj na kojeg ćemo utrošiti svu energiju. Protiv Crystal Palacea sada igramo finale i moramo vratiti našu energiju i igrati bolje nego protiv Sportinga", zaključio je Arsenalov menadžer koji bi pobjedom za vikend protiv Crystal Palacea pobjegli Manchester Cityju na osam bodova, budući Građani za vikend igraju u FA Cupu protiv Burnleyja.

Linker
23. travanj 2024 11:42